https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ljutomerski gimnazijci zavihali rokave za lepše okolje

Ljutomer, 25.03.2015 ob 11:00  

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) tudi letos sodeluje v projektu Pozor(!)ni za okolje, ki ga organizira podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires. Tako je včeraj, 24. marca 2015, na GFML potekal EKOdan. Organizirana sta bili zbiralna in čistilna akcija.


V času razrednih ur so se dijaki in razredniki podali na sprehod po Ljutomeru. Opremljeni so bili z rumenimi in s črnimi vrečami, v katere so pobirali smeti. V eni šolski uri so nabrali približno osem velikih vreč komunalnih odpadkov in prav toliko vreč odpadne plastike.

Obenem je ves dan na šoli potekala akcija zbiranja starega papirja, tonerjev in praznih baterij. Zbrali so približno tri tone starega papirja, 8000 kosov praznih baterij ter 710 kosov tonerjev in kartuš.

»Na šoli skušamo dijake ves čas ekološko ozaveščati. Za to skrbijo dijaki, ki obiskujejo izbirni predmet študij okolja in dijaki EKOkrožka. Sodelujemo v mnogih projektih in na različnih natečajih. Letos smo se že drugič udeležili tudi državnega tekmovanja iz znanja ekologije, na katerem je naša dijakinja Sara Trstenjak dosegla 2. mesto in zlato priznanje. Ker se zavedamo, da v moderni družbi delovanje v smeri trajnostnega razvoja predstavlja kulturno normo, spodbujamo dijake in delavce šole, da s svojimi aktivnostmi delujejo okolju prijazno skozi celo šolsko leto,« pravita mentorici Mateja Godec in Sonja Ferčak.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.03.2015 ob 15:51 Reformacija gost

      Bar neka čednoga..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2015 ob 12:55 gost

      pa nejso samo gimnazijce. ka so tuj dijaki predšolske. ne mečite vse lidi v iste koše

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.