https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na območju Pomurja povečano število vlomov in tatvin z gradbišč in skladišč

26.03.2015 ob 11:45  

Na območju Policijske uprave M. Sobota ugotavljajo porast vlomov in tatvin predmetov z gradbišč in skladišč, ki niso fizično varovana. Pogoste so tudi tatvine naftnih derivatov iz delovnih strojev.

Policisti podjetjem in posameznikom svetujejo, da poskrbijo za primerno varovanje teh objektov, saj s preventivnim ravnanjem in varovanjem lastnine lahko občutno zmanjšajo možnost za izvršitev tovrstnih kaznivih dejanj. Stavba oziroma gradbišče, na katerem ni nikogar in ki je brez varovanja, je bolj verjetna tarča tatov kot obratno.

Svetujejo vam, da v okolici gradbišč in novogradenj stanovanjih hiš ne puščate nezavarovanega različnega orodja, gradbenega materiala… Poskrbite za varnost oziroma namestite senzorske luči in drugo zaščito. Po zaključenem delu pa zaklenite orodje za v to primerno zavarovan prostor.


O neznanih osebah, ki se pojavljajo na gradbiščih si poskušajte zapomniti čim več podatkov (izgled, smer bega, prevozno sredstvo s katerim se odpeljejo…)

Tatvino ali vlom takoj prijavite najbližji Policijski postaji oziroma pokličite na interventno telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200. Do prihoda policistov tudi ničesar ne prijemajte ali premikajte, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljete do odkritja storilca kaznivega dejanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.