https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Novoletno darilo za študente: Dražja prehrana

03.01.2011 ob 8:16  

Tako kot lansko leto so študentje prejeli nehvaležno novoletno darilo: Prehrana v restavracijah se je podražila in to ponekod tudi za več kot en evro. Študentje so ogorčeni in ne morejo verjeti, da jih v času, ko so njihove denarnice izčrpane od veselega decembra, doletijo še podražitve prehrane.

Poglejmo najprej, kako se je prehrana podražila v Murski Soboti, kjer imamo nekaj restavracij, ki ponujajo študentsko prehrano.

V Restavraciji Interspar so cene enake po celotni Sloveniji. Cena se je iz 2.08€ podražila na 2.28€. Za enako vsoto se je spremenila tudi cena v Okrepčevalnici – bistro Tanja, kjer sedaj za obrok odštejemo 2.38€, medtem ko se je v Kratochwillu podražila za 10 centov (nova cena 2.48€).

Najdražji obrok v Ljubljani stane 4.38€, v Mariboru 3.58€

V Ljubljani študentje v restavracijah odštejejo več kot v Mariboru, saj najdražji obrok stane 4.38€, in sicer ga za tako ceno ponujajo v Pizzerii in špageteriji Oliva (cena za dostavo se je podražila za 80 centov), v restavraciji Cantina mexicana in v Gradu Kodeljevo.

Največja podražitev, ki znaša več kot 50 centov, je v Ljubljani v restavraciji s hitro prehrano Falafel, kjer je cena višja za 1€ in sedaj znaša 2.88€, v restavraciji Polna skleda (podražitev za 0.72€; nova cena 3.90€), v okrepčevalnici in piceriji »SOLE« (podražitev za 0.62€; nova cena 3.50€), v gostilni Lovec (podražitev za 0.60€; nova cena 3.73€).

V gostinstvu Papino - dostava (podražitev za 0.54€; nova cena 3.28€), kar nekaj restavracij pa je obrok podražilo za 50 centov. Med njimi so npr. gostilna Keršič (nova cena 2.28€) ter gostilna in picerija Boccaccio (nova cena 3.28€).

Kakšno pa je stanje v Mariboru?

Študentje za najdražji obrok odštejejo 3.58€ , saj se je podražil kar za 0.94€, in sicer si ga lahko privoščijo v gostilni Koblarjev zaliv, ki se nahaja v Kamnici. Največjih podražitev bodo študentje deležni v restavraciji Tres Amigos, kjer se je cena dvignila za 1.32€ (nova cena 3.20€), v gostilni Mlin (podražitev za 1.30€; nova cena 2.68€), v Patricks Pub-u (podražitev za 1€; nova cena 2.98€), v okrepčevalnici in pivnici Alf (dostava se je podražila za 0.90€; nova cena 2.48€, navaden obrok pa se je podražil za 0.70€ in stane 2.28€), v mehiški restavraciji Rico torres (podražitev za 0.70€; nova cena 2.28€), v restavraciji Astoria (podražitev za 0.60€; nova cena 3.38€), za 50 centov pa se je obrok podražil v Cantante cafe, kjer sedaj stane 2.88€.

-2€ za bon v Ljubljani

Ob vsem tem se študentje lahko vsaj malo tolažijo s pocenitvami obrokov v nekaterih restavracijah, kjer se je npr. v Ljubljani v okrepčevalnici Doner kebab obrok pocenil za 2€ in sedaj stane 0.38€. V Mariboru je največja pozitivna sprememba v kavarni Stil Burger, kjer obrok namesto 1.38€ znaša sedaj 0.48€.

Kakšne so nove cene obrokov, si lahko podrobneje pogledate na spletni strani www.šojter.si. Svetujemo vam, da to storite preden se odpravite na kosilo, da vas ne bo ob plačilu doletelo neprijetno presenečenje. Morda si boste premislili in si študentski obrok pripravili kar sami, kar ob poplavi nezdravo pripravljene prehrane zna biti tudi koristno.

Foto: www.sxc.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.