https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan za spremembe: dobrodelni boljši sejem na murskosoboškem Trgu kulture

Murska Sobota, 29.03.2015 ob 7:00  

V soboto dopoldne je na Trgu kulture v Murski Soboti potekal dobrodelni boljši sejem Dan za spremembe s tradicionalno izmenjavo in simbolično prodajo predmetov.  Slovenska filantropija letos že šestič zapored prireja vseslovensko akcijo Dan za spremembe. V Murski Soboti je že tretjič potekala v organizaciji Hiše sadeži družbe in v sodelovanju z MO Murska Sobota.

 

Namen je omogočiti čim več osnovnošolcem šolo v naravi. Z nakupom raznih še uporabnih predmetov, knjig, igrač, pripomočkov za prostočasne aktivnosti in še čim, so udeleženci prispevali za šolske sklade vseh petih občinskih osnovnih šol.

Sodelovale so murskosoboške osnovne šole - OŠ I, OŠ II, OŠ III, OŠ IV, OŠ Bakovci, Gimnazija Murska Sobota, Vrtec Murska Sobota, Klub Prekmurskih študentov, Zavod Korak naprej, Društvo Bumerang sreče, Center Sonček Murska Sobota,  Zveza Romov Slovenije, Zavod PEC – Pomurski ekološki center in drugi.

Z Dnevom za spremembe želijo ljudi spomniti na pomembno vrednoto - solidarnost, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija