https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

Košarkarji Radenske Creativ rušijo vse pred sabo

3.1.2011  

Prvi del prvenstva v drugi košarkarski ligi vzhod so košarkarji Radenske Creativa odigrali z odliko, ter dobili vseh enajst tekem, trener in predsednik Peter Juteršnik pa verjame tudi v napredovanje v višjo ligo.

»S prvim delom sezone v klubu dejansko moramo biti zadovoljni z rezultatom, saj smo zmagali vseh enajst tekem. Ob tem je potrebno poudariti, da razen na derbiju proti Olimii nismo imeli težav. Osvojili smo prvo mesto, kar smo tudi pričakovali, tudi na koncu sezone je naš cilj ostati prvi in se vrniti nazaj v 1. B ligo,« pravi trener in predsednik Radenske Creativa Peter Juteršnik. V vrste murskosoboških košarkarjev se je ob koncu prvega dela sezone po skoraj leto in pol dolgi odsotnosti vrnil Roman Dominko, s katerim bo ekipa še boljša. »Dominko je za zdaj igraj komaj na zadnjih treh tekmah, tako da bo ekipa v drugem delu prvenstva še močnejša. Iz Nove Zelandije se bo vrnil Matic Ribic, s tem pa bo tudi že sestavljeno jedro ekipe za naslednjo sezono,« pravi Juteršnik.

Uspešno delo z mladimi

Poleg rezultatov v članski konkurenci Juteršnik izpostavlja še delo v mlajših selekcijah. Tako mladinci nastopajo v prvi državni košarkarski ligi, ki je po kvaliteti po njegovem mnenju skoraj na ravni druge članske lige, in imajo dve zmagi, igrajo pa v težki skupini skupaj s Krko, Zlatorogom in Slovanom, zato so z rezultati zadovoljni. Kadeti prav tako igrajo v prvi državni ligi, kakor tudi pionirji do 14 in 12 let, tako da so s prvim delom sezone zelo zadovoljni. Povejmo, da v klubski košarkarski šoli trenira skoraj 120 otrok.

Kljub manjšemu proračunu je klub stabilen

Prvenstvo se bo nadaljevalo 15. januarja in če v petem krogu drugega dela zmagajo na derbiju v Podčetrtku, potem bo po mnenju Juteršnika liga več ali manj že končana. Takrat bi imeli že tri zmage prednosti in murskosoboški trener ne vidi ekipe, ki bi jih lahko premagala, zaustavile bi jih lahko kvečjemu samo poškodbe večih ključnih igralcev. Kje pa trener vidi še možen napredek? »Napredek vidim v vrnitvi dveh igralcev, saj je ekipa v tej sestavi v bistvu že skoraj sestavljena za prvo državno ligo B, kjer bi trenutno skoraj zagotovo bili med prvimi šestimi. Res je, da je ta sezona s finančnega vidika malo težja kot prejšnje, saj vsi vemo, kakšno je stanje v gospodarstvu. Sicer smo stabilen klub, ampak vse stroške smo dejansko znižali za 20 do 30 odstotkov, kar pa se letos mora umiriti, da bi vsaj z enakim proračunom kot letos igrali v prvi ligi B,« odgovarja Juteršnik.

Prvo mesto zagotavlja napredovanje

Košarkarska zveza Slovenije je sprejela spremembo sistema, tako predvsem zaradi zmanjšanja stroškov po rednem delu prvenstva ne bo play-off-a, skozi katerega se murskosoboškim košarkarjem lani ni uspelo prebiti v višjo ligo. Tako za letošnjo sezono velja, da se prvaka drugih lig vzhod in zahod uvrstita neposredno v višjo ligo. Klub iz Murske Sobote si je kot cilj zadal uvrstitev v višjo ligo, pa je to realno tudi dosegljivo? »Naš cilj mislim, da je realno dosegljiv, tako smo že sestavljali ekipo, tudi ne glede na to, da smo zmanjšali proračun. Drugo leto bomo morali igrati s podobnim proračunom v prvi ligi, zato upam, da nam bo to uspelo,« pravi Juteršnik.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.