https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

VIDEO: Slovenija in Hrvaška kmalu povezani z novim mostom čez Muro?

31.03.2015 ob 9:30  

Lendavo in sosednje Mursko Središče naj bi kmalu povezoval nov most čez reko Muro.


V Murskem Središču se že dolgo soočajo s pogostim tranzitom tovornih vozil, ki poleg osebnih vozil in motornih koles bremenijo center mesta in stari betonski most, ki ni bil zgrajen za tako gost promet. V Murskem Središču so zato prepričani, da izgradnja novega mostu, krožišča in obvoznice lahko pozitivno vplivajo na gospodarstvo in zaposlovanje v mestu, poroča portal mursko-sredisce.hr.

Nov most, ki je po svoji zasnovi podoben večim svetovnim povezavam čez reke, bo povezoval oba bregova reke Mure, nato pa bo speljan čez železniško progo na stari cesti do Lendave, kjer bi se s krožiščem priključil cesti med mostom in prodajalno Duty free.

Po predstavitvi idejne zasnove bodo zdaj potekale celovite priprave projekta, s katerim hrvaški partnerji želijo kandidirati za sredstva iz evropskih skladov. Pri tem so optimistični, saj bi projekt imel velik pomen za povezavo med Hrvaško in Slovenijo. Vrednost projekta ocenjujejo na več kot 20 milijonov evrov.

Video predstavitev obvoznice okoli Murskega Središča in mostu čez reko Muro:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2015 ob 22:34 Stewen gost

      ŠE EN MOST NA MURI? - Osebno menim, da Hrvatom, ki so v večji krizi kot Slovenci, ne bo uspelo zgradit mostu na Muri kot so si ga lepo zamislili arhitekti, saj tam "nizvodno" od Petišovec ni nič zemljišč v katerih od medžimurkih katastrskih območij, kot je to na območju murskega mostu v k.o. Sv. Martin na Muri, kjer so Hrvati ---- ob manjšem nagajanju KS iz lendavske občine, ki ni dovolila uporabe cest, zato so material vozili z ladjami po Muri ---- uspeli vendarle zgraditi soliden most, Hotižani pa so odpeljali svoj brod na potok pri vaškem mlinu. Morda pa se motim? - Če bo mednarodno razsodišče za mejo odločilo, da bo meja tekla po strugi Mure, potem bo treba Hrvatom "refundirati" polovico stroškov gradnje mostu. Možna utegne biti tudi "kompenzacija":slovensko sofinaciranje mostu pri Murskem Središču. Kakšen naj bi bil, je ravidno na videoposnetku. Spletna stran mursko.sredisce.hr omenja skupen projekt in objavlja fotografijo udeležencev razprave, v kateri sta sodelova lendavski župan Balažek in podžupan Gjerkeš, sicer Hotižan. Budemu vidjeli kak de dale išlo...

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2015 ob 9:11 eden gost

      mogoče leta 2xxx

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2015 ob 11:39 gost

      Nemrejo hrteki brez nas..jaz jih ne pogrešam že od l.1991, pa niti zdaj me ne zanimajo, kaj rinejo k nam? Bog ve, kaj imajo za bregom.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2015 ob 12:53 gost

      mogoče pa ščejo na tej najvišji vrh toga mosta namontejrat oddajnik za radio 105 ka de se po prekmurji bole čulo tou njihovo sranje od muzike pa ka de še več prekmurcov gratalo totalnih bebcov zaradi teh njihovih petnajsto razrednih pevačov pa primtivnih besedil.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.04.2015 ob 14:50 Stewen gost

      RADIO 105 - Slogam radia 105 se glasi: Dobre vibracije za vse generacije! Radio 105 (in ne Murski val, Maxi..,) je takoimenovani medijski pokrovitelj Noč Vrtnice, na kateri se zbere največ Prekmurcev in Štajercev. Radio 105, katerega sedež je v Selnici,posluša stara in mlada raja. V dolnjem delu Prekmurja je najboljh poslušan... Vsega tega nisem zapisal z namenom delanja reklame, ampak sem nanizal dejstva, zdaj pa bi rad vedel, zakaj ima toliko poslušalcev vključeno prav medžimurski in ne prekmurski radio?. Seveda vem odgovor: ker ima "dobro" muziko, poleg tega pa MOČAN oddajnik, zato najbržne bo postavljal anten na stolpu, čez katerega naj bi bile speljanen kovinske vrvi,ki bi držale nov murski most.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2015 ob 15:04 gost radio gost

      Gost Steven ,bolše,da se ne bi oglaso s ten svojin opevanjon toga totalno idiootskega radia 105.Što to muziko poslujša , pa lejko še hvali je totalni analfabet glasbe pa še kaj. Poslušan je pa pri poslušalcih z IQ tan nekje... Sicer pa upajmo, da tega mostu ne bo, ker res ne rabimo še večje povezave s sosedi hrčki, od njih ni pričakovati nič dobrega. Pa smo upali, da je bila le prvoaprilska šala, a ni ?

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.04.2015 ob 16:33 gost

      Stewen, tej radio ma zatou telko poslušalcov zatou ka je telko bebcov nerazgledanih in neizobraženih v prekmurji ka nasedajo na tej oh in sploh bebaste pesmi pa guče keri se vrtijo na ton radiji za omejence.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.04.2015 ob 20:03 gost

      srcedrapajoče cro popevke..zato pa tolk samomorov..kidajo lance, pucaju u srce..ojoj..muziko ti hebem..

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.04.2015 ob 20:32 narodnjak gost

      jebeni radio 105 pa tau hrvaška cigo-migo muzika, Tak če mi nemamo zadosta svojih ansamblov pa muzike, Slake pa Avsenike pa ostali ansambli so 100× bokše od tistoga Kurac zečiča Stavrus pa tisto balkansko sranje

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.04.2015 ob 20:40 Stewen gost

      NISMO SE RAZUMELI - Nekaj pisnih odgovorov in pet "palčkov" dol me je spodbudilo, da pojasnim, saj se očitno nismo razumeli. Poglejte še enkrat in videli boste, da sem dal pridevnik dobro v narekovaj, kar pomeni ravno nasprotno oziroma to, kar je zapisal zgornji komentator. "srce drapajoče cro popevke..." --- Strinjam se tudi z mnenjem ostalih komentatorjev. Vsem sem dal po eno točko. Še naprej pa ostaja odprto vprašanje, zakaj je v Pomurju tolikokrat "medijski pokrovitelj" medžimurski in ne katerih od pomurskih radijev. Ta hip, roko na srce, niti ne vem, kaj to pomeni. Brezplačna reklama za prireditelja? Vanek, če boš res spet delal kot komercialist na MV, potem se oglasi, prosim?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.04.2015 ob 10:27 gost gost

      ,Pa saj je jasno zakaj so pokrovitelji oni. Promovirajo pač sebe, svojo glasbo in svoje kvazi pevce, jih pri njih več niti ne poslušajo, za naše bedne poslušalce so pa dobri in še kaj zaslužijo. Vsaj tu imajo še zlato jamo, drugod so odpisani. Sicer pa še dobro, da ni pokro vitelj kakšen naš radio. Tako se vseeno ne bodo kompromitirali, upajmo, da ne.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.04.2015 ob 12:04 in.ri gost

      Rajši nas naj povežejo z Hrvaško kot pa s to Bedno Ljubljano...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.04.2015 ob 12:41 slo-10 gost

      Ne sekirajte se tolko bageri že kopljejo na tej strani mure, tak da bo most hitro dokončan..

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      03.04.2015 ob 12:44 gost gost

      Prejšnji gost, ka si čista blesav? Rajši z Bangladešon kak pa s temi hinavskimi hrči, šteri te gledajo v faco, pa se ti smijejo. Za hrbton ti pa držijo figo . To je pravo eden evropski politik, pa prav ma. Če se pa komi tan tak vidi, pa , cesta je ravna.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.04.2015 ob 12:46 zid gost

      Škoda pejnez za te most, če rejsan de, rajši zazidati zid, ka se nede prejk vidlo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      03.04.2015 ob 16:31 gost

      Pa tudi lahko z Bangladešom samo z toto Ljubljano NE

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.04.2015 ob 19:41 Stewen gost

      BANGLADEŠ - Komentatorji smo se malce oddaljili od novega murskega mostu. Dva gosta celo omenjata: rajši Bangladeš kot pa "Hrči" oziroma "tota" Ljubljana. Bangladeš! Poznamo ga po siromaštvu, vojnah, poplavah. Je tam dol pri Indiji in Pakistanu, od katerega se je 1971.leta odcepil. Šteje kar 156 milijoov 118 tisoč prebivalcev, od katerih jih je 89 % muslimanov, 8 % hindujcev , 1 % budistov ter 0,5 % kristjanov. Tam seveda ni alkoholčka na vsakem koraku, kot pri nas, ampak le v lokalih za turiste. Imajo valuto, ki se imenuje taka. Bangladeš so skoraj sa delte rek, ki tečejo izpod Himalaje, zato tudi tam - bolj kot na Muri - potrebujejo most(ove),, sicer pa so izurjeni in slabo plačani tekstilni delavci. Ker je zemlja dobro namočena, bogato rodi, seveda če pridelka ne uničijo poplave ali pa vojaki, ki se vsake toliko časa spopadejo s sosedi. --- Če sem s to infornacijo koga navdušil za Bangkadeš, naj kar vstopi na vlak. Bojim pa se, da ne bo veliko potnikov, kajti - to vi pravite - Bangladeš imamo doma, a - to pa dodajam podpisani - razlika je seveda v dostopnosti do vina, piva .. No, kavico pa tudi tam lahko pijejo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.04.2015 ob 18:44 -pika nogavička gost

      Ova animacija je odlična,most je čudovit, stavim, da bo leta 2199 tudi gotov!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      05.04.2015 ob 10:08 gost

      Malo preberi tudi prejšnje poste most se že dela na slovenski strani .Lp.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.