https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ali bo z odstopom ministrice, izgubil mesto v DZ tudi Dušan Radič?

02.04.2015 ob 9:28  

Ali bo z odstopom ministrice za izobraževanje Klavdije Markež, izgubil mesto v poslanskih klopeh tudi novi  pomurski poslanec Dušan Radič še ni znano.


Ministrica za izobraževanje Klavdija Markež je po petih dneh odstopila zaradi očitkov, da naj bi bilo njeno magistrsko delo plagiat. Državni zbor je Markeževo za ministrico potrdil v petek, posle pa je prevzela v ponedeljek. Po kratkosti mandata je s tem izenačila rekord nekdanjega ministra za infrastrukturo Igorja Maherja. Ali se bo Markeževa odpovedala še vnovičnemu prevzemu poslanske funkcije bo morda jasno že danes. So pa v SMC že namignili, da tudi če se bo vrnila, ni pričakovati, da bo ostala del poslanske skupine SMC, saj mesta med njimi več nima.

Je pa odstop Markeževe še dodatno začinil napete odnose med največjo vladno stranko in SD, saj lahko Cerarjeva vlada teoretično izgubi večino v DZ. Za zdaj ima koalicija 52 poslancev, ob morebitnem izstopu SD-ja bi jih ostalo še 46. Če se bo Markeževa vrnila v DZ  in postala nepovezana poslanka in bi SD zapustila koalicijo, bi SMC in DeSUS imeli v DZ le že 45 poslanskih glasov.

Foto: www.strankasmc.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2015 ob 14:02 mirko gost

      Pa ka de Vanek tan ?mesto je zgüjbo

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2015 ob 15:27 gost občan gost

      Sramota in groza, ka se dogaja v naši državi. Kuplene šole, diplome,nazivi delovna mesta in še in še. Tisti, ki pa s trudom in delom pridejo do izobrazbe pa leta čakajo na službo, ker imajo predenost ti s kupljenimi. Sicer pa je tudi pri nas v Prekmurju dosti takih in se prav zato ne upajo dati v javnost. Rajši sedijo na dobro plačanih stolčkih, kjer jih nihče ne vpraša o legitimnosti diplom, magisterijev itd. To ni več Slovenija, to je Sramoslavija. Se bo našel kdo, ki bo zagrizel v to jabolko in naredil red? Boste videli, koliko diplom, magisterijev itd. bo izbrisanih. Nekateri so v par mesecih naredili fakultete, magisterije in še kaj. Pa nikomur ni bilo sumljivo, kako dolgo še? Ja, denar je sveta vladar, žal tudi pri izobrazbi. Vanek pa kar naj gre v parlament, samo naj se ne pokvari v tistem brlogu.

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2015 ob 20:35 gost gost

      @gost občan: ne imej dvojnih meril. Eni te motijo, a Vanek brez izobrazbe (po domače falirani gimnazijski maturant) pa sodi po tvoje v parlament???????? Sveta preproščina!!!! Prav vam je, da vam vladajo taki :) Naj gre še vse trikrat bolj v kuratz s "šolanimi" kadri a la Radić

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.04.2015 ob 6:43 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      Ne pozabite ka san napovedau. V zgodovino se bo zapisau kak poslanec z najkrajšin mandatom. Vupan ka mo kaj čuli o ton na Murskon vali. Spet tema za ZAMURJENCE.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.04.2015 ob 9:13 dizel gost

      SMC - sami kekeci

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.04.2015 ob 9:25 Juri gost

      V deželi na na napačni strani Alp je premierka lahko plagiatorka, ministrica pa ne.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.04.2015 ob 13:11 ledavčar gost

      .. v banana republiki je vse mogoče, dvojna morala, dvojnna vrsta državljanov, tako je v državi katero vodijo advokati in tajkuni, mali Vanek ti rajši ostani doma, ka ti pozneje nede za vse žao,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.