https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Denisu pomaga že vsa država, za nujno operacijo je treba zbrati vsaj 260 tisoč evrov

02.04.2015 ob 13:40  

Pred kratkim so svojci sprožili akcijo zbiranja pomoči za nujno operacijo Denisa Krambergerja iz Gornje Radgone. Da znamo v takih trenutkih stopiti skupaj in pomagati kljub lastnim stiskam, so dokazali že mnogi. Denis je v preteklosti tudi sam sodeloval v različnih humanitarnih akcijah, ko je komu bila potrebna pomoč. Vedno, povsod in vsakomur je bil pripravljen priskočiti na pomoč tudi kot človek. Sedaj pa jo potrebuje on sam. Denis je zbolel za hudo boleznijo (tumor možganskega debla)  in nujno potrebuje operacijo v ZDA. Zbrati je potrebno od vsaj 260 do 300 tisoč evrov. Denisu pomaga že vsa država. 

 

Pomaga mu lahko le operacija v ZDA, ki je po napovedih zdravnika okrog 95-odstotna

Nekdanji filmski igralec, glasbenik, D.J., moderator, koproducent, podjetnik, 33-letni Radgončan Denis Kramberger, ki je trenutno začasno prijavljen v Lenartu, se nahaja v bolnišnici v Avstriji. Kljub hudi diagnozi Denis ni obupal, s pomočjo in podporo soproge Suzane, šele dobre dve leti stare hčerke Nikki, mame Dragice ter ostalih svojcev, sorodnikov in prijateljev, se bojuje naprej. Vsi so prepričani, da bo s svojo mladostjo, vihravostjo in voljo do življenja premagal nevarno bolezen.

V boju za zdravjem se je Denis pred nedavnim znašel tudi na znani kliniki v ZDA, v prestolnici Arizone, Phoenixu. Ugledni in svetovno priznani zdravnik omenjene klinike, dr. Robert F. Spetzler, je  po prvem pregledu ugotovil, da so Denisove možnosti za ponovno ozdravitev zelo visoke, okrog 95-odstotne poroča spletni portal mojkraj. Žal se iz dneva v dan znižujejo, saj naj bi pred nekaj meseci bile še stoodstotne.

Dokler avstrijska zdravstvena zavarovalnica preučuje možnosti za plačilo operativnega posega in poznejšega zdravljenja, ki bo zneslo približno 300.000 dolarjev (oziroma nad 260.000 evrov), pa bo potrebno zbrati tudi veliko sredstev za spremstvo, ki ga zavarovalnica ne plačuje. Že dosedanji potek zdravljenja, zlasti potovanja in nabava različnih pripomočkov, je presegel družinski proračun. Ostane le še pomoč širše skupnosti. 

Denis sedaj lahko komunicira samo z očmi. Pred nekaj dnevi je dobil Traheostoma, kar mu omogoča lažje dihanje ter sondo za hranjenje, ker ne more več ničesar požirati.

Pomaga mu že cela Slovenija

Na minuli seji občine Gornja Radgona, je mag. Norma Bale podala pobudo, da bi se odpovedali sejnini in sredstva namenili za pomoč obolelemu someščanu Denisu Krambergerju. Sejnini so se v korist Denisu odpovedali vsi svetniki. Svoj delež je prispeval tudi radgonski župan Stanislav Rojko, ki sicer ni deležen sejnin poroča spletni portal mojkraj.

O pomoč Denisu se v zadnjih dneh veliko govori in piše po vsej državi ter je ena najbolj izpostavljenih tem na družbenih in socialnih omrežjih. Poleg zbiranja pomoči preko t.i. Krambergerjevega sklada v Slovenskih novicah, kjer več tisoč sledilcev znanih slovenskih glasbenikov sporoča, kako je nakazalo pomoč preko SMS, pri pomoči pomagajo tudi nekateri drugi mediji, predvsem spletni in FB. 

Na Denisov humanitarni račun v sosednji Avstriji, poleg številnih Slovencev, posameznikov, organizacij, društev in gospodarskih subjektov, sredstva nakazujejo tudi sosedje iz Avstrije.

KAKO DENISU POMAGATI?

Če želite Denisu pomagati, lahko to storite s prispevkom na spodnji račun:

Račun Denis Kramberger
IBAN AT75 3800 0000 0630 5452
BIC RZSTAT2G
8130 Frohnleiten, Badgasse 11, Avstrija

Akciji se je pridružil tudi Rdeči križ Slovenije. Pri Območnem združenju RK v Gornji Radgoni so odprli posebni račun 0234 1001 5035 528, sklic 162 – za Denisa, na katerega lahko nakažete željena sredstva.

Organiziranih je več dobrodelnih glasbenih in podobnih prireditev (v Ljutomeru, Murski Soboti, Gornji Radgoni...).

Pomoč so napovedali tudi nekateri znani glasbeniki, njegovi kolegi D.J, pa nekatere lokalne skupnosti in še kdo.

Lahko se zbirajo tudi plastični zamaški, zbirališče pa je na sedežu OZ RKS Gornja Radgona (stara šola) Maistrov trg 2.

Pomagajte Denisu! Če bi lahko, bi pomagal tudi on vam!

 

Poglejte si tudi:

http://www.pomurec.com/vsebina/29360/Dobrodelna_zabava_Z_roko_v_roki_za_Denisa_Krambergerja

 

http://www.pomurec.com/vsebina/29231/Pomagajmo:_Denis_potrebuje_za_operacijo_v_ZDA_vsaj_260_tisoc_evrov

 

Foto: mojkraj.info