https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Poslovne ideje udeležencev Podjetno v svet podjetništva 2014 – Pomurska regija

Murska Sobota, 07.04.2015 ob 14:30  

RRA Mura d. o. o. je 7. decembra lani vključila tretjih deset udeležencev v operacijo Podjetno v svet podjetništva 2014 - Pomurska regija. Ti so pod vodstvom mentorjev razvijali svojo poslovno idejo, pripravljali poslovni načrt za ustanovitev podjetja in se usposabljali za nadaljnjo podjetniško kariero ali pa si le povečali zaposljivost. Sedaj se ta projekt zaključuje. Večina jih je že odprla popoldanski s.p. in ga bo sedaj spremenila v redni, nekateri pa so že prejeli ponudbe za redne zaposlitve. 

 

Za lajšanje podjetniških začetkov mladih brezposelnih 

Operacija sodi v Operativni program razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojno prioriteto Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti in prednostno usmeritev Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost. Financira jo Evropski socialni sklad (85 %) in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (15 %). 

Mladim brezposelnim ponuja priložnost, da razvijajo svoje znanje in si olajšajo podjetniške začetke, regijam pa, da pospešijo nastajanje novih podjetij in zadržijo mlade doma. Namenjen je spodbujanje podjetništva med mlajšimi brezposelnimi z višjo ali visoko stopnjo izobrazbe. Nudili so jim strokovno pomoč in dodatna usposabljanja, ki jih potrebujejo pri razvoju podjetniške ideje v delujočo podjetje.

Od detektivske agencije do spletnega marketinga in dražb

Blaž Kotar, univ. dipl. nem., je razvijal poslovno idejo samostojnega prevajalca. Ob predstavitvi je povedal, da prevaja že več let, po končanju projekta pa bo odprl s.p. in delo nadaljeval kot prevajalec. Trenutno prevaja iz in v nemški jezik, v prihodnje pa želi dodati še druge jezike.

Tudi Iva Karas, prof. nemščine in sociologije, že vodi tečaje nemškega jezika, nudi inštrukcije in prevaja. Trenutno vodi tečaje v vrtcih in poučuje odrasle. Pravi, da najraje dela v manjših skupinah in individualno, strankam pa se prilagaja.

Danijel Škafar, slovenist, je razvijal poslovno idejo slovenističnih, medijskih in komunikacijskih storitev. Tudi on že nudi lektoriranje in prevajanje, izobraževanja in učno pomoč, delo z literaturo, novinarska dela, odnose z javnostmi in moderiranje prireditev.

Dejan Vegič, organizator poslovanja, je razvijal poslovno idejo o dražbeni hiši. Njegovo podjetje Bidstar se ukvarja z dražbami, prodajo in likvidacijami. Dražbe so kot pravi s trgovskimi centri izumrle, idejo pa je dobil, ko je iskal določen predmet in ga našel na dražbi v tujini. Med drugim bo ponujal na dražbah izdelke, ki so bili poškodovani zaradi transporta ali ostajajo podjetjem v skladiščih.

Monika Horvat, mag. inž. medijskih komunikacij, je razvijala idejo o agenciji za spletni marketing ter na tem področju že deluje in širi število strank. Ukvarja se s facebook, google in spletnim oglaševanjem.

Nina Kerec, diplomirana varstvoslovka, je razvijala idejo o izdelavi naravnih mil. Poleg tega  se ukvarja še s slikanjem na tekstil in masažami - tudi na delovnem mestu in izdeluje nakit.

Nina Štivan, prof. razrednega pouka, izdeluje nakit iz lesa in razvija svojo poslovno idejo na tem področju. Pravi, da izdeluje nakit že tri leta, osebno dopolnilno delo pa bo s pridobljenim znanjem spremenila v s.p. V okviru projekta je pridobila veliko novih znanj.

Uroš Virag, univ. dipl. inž. računalništva in informatike, je razvijal idejo o spletni agenciji, kjer bi kreiral in oblikoval unikatne grafične podobe, postavitve spletnih strani ali trgovine, svetovanje in podporo spletnemu marketingu.

Tadej Glavač, diplomirani varstvoslovec, je razvijal idejo o vzpostavitvi detektivske agencije.

Gregor Banfi, inž. informatike, pa je razvijal svojo idejo o računalniškem servisu na domu. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. steklipes
      07.04.2015 ob 21:28 steklipes

      tej so se šolali sigurno pri Krapci in Vargi tak ka nedo dogo meli sp .

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.