https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prva delavnica projekta »Sobota, kot si jo želimo« zelo dobro obiskana

Murska Sobota, 09.04.2015 ob 10:30  

Včeraj popoldne je v murskosoboški knjižnici potekala prva delavnica v sklopu projekta »Sobota, kot si jo želimo«. S tem projektom želi MO Murska Sobota pripraviti Trajnostno urbano strategijo (TUS) razvoja mesta po željah občank in občanov. Že prva delavnica je bila po obisku sodeč dobro sprejeta.

 

MO Murska Sobota pripravlja TUS, ki bo podlaga za potegovanje za pridobitev finančnih sredstev v prihajajoči finančni perspektivi. Tokrat vabijo prvič k pripravi tako pomembnega dokumenta tudi občanke in občane, ki lahko podajo svoje mnenje, ideje, želje in predloge. V ta namen so pripravili 16 tematskih delavnicah. Projekt lahko spremljate ter sodelujete in podate svoje mnenje preko Facebook strani ali preko spleta.

Prva delavnica je nosila naslov »Občinski prostorski načrt Murske Sobote«. Potekala je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, udeležilo pa se je več kot 60 občanov. Vodil jo je Jernej Červek, univerzitetni diplomirani inženir arhitekture. Predstavil je arhitekturne značilnosti Murske Sobote in arhitekturni razvoj mesta skozi zgodovino. Občinski prostorski načrt je temeljni prostorski dokument, od katerega so odvisni kakršnikoli posegi v okolje. Sledila je razprava, v kateri so lahko občani podali svoje videnje arhitekturnega stanja v mestu, slišati pa je bilo tudi nekaj konkretnih predlogov, kot npr. oživitev mestnega jedra, ureditev poti za kolesarje in pešce, uporabo obstoječih objektov, pomanjkanje načrtovane urbanizacije v preteklosti in sedanjosti, v mestu naj bi se omejilo postavljanje kioskov. Strinjali so se, da je treba izhajati iz obstoječe infrastrukture in ji dodati nove vsebine.

Naslednja delavnica bo potekala prihodnji ponedeljek. Z arhitektom Aleksandrom Ostanom boste lahko iskali ideje za revitalizacijo degradiranih območij v Murski Soboti. 

Svoje predloge in ideje lahko posredujete preko elektronske pošte strategija@murska-sobota.si, jo spremljate preko spletne podstrani www.murska-sobota.si/trajnostna-urbana-strategija in facebook strani Sobota, kot si jo želimo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Preberi tudi: http://www.pomurec.com/vsebina/29516/Murska_Sobota,_kot_si_jo_zelijo_obcani

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2015 ob 23:37 gost gost

      Dobro obiskana? Ka se hecate? Pol je novinarov, pol politike, ostalih 10 pa je navadnih smrtnikov. Opasno zanimanje rejsan!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.04.2015 ob 10:16 TAXI BABIČ NATEG! gost

      NATEG: Taxi Babič prodaja vozilo Škoda Octavia l.2010, sive barve, karavan, zatemnjena stekla, tempomat, park.senzorji. Avto ima po števcu 161.000km, REALNO zabeleženo lansko leto na teh. pregledih pa 317.000km!!!! (preverjeno) Avto je zdej last ženske stanujoče na istem naslovu kot podjetje TAXI BABIČ! Da se ne bo kdo NATEGNIL IN KUPIL TA AVTO!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.