https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi pomurski glasbeniki pokazali svoja znanja na reviji glasbenih šol

Lendava, 10.4.2015  

Včeraj je v gledališki in koncertni dvorani v Lendavi potekala 37. revija javnih glasbenih šol Pomurja. S programi so se predstavili učenci Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Glasbene šola Gornja Radgona, Glasbene šola Murska Sobota in Glasbene šola Lendava.


Zbrane sta nagovorila ravnateljica Glasbene šole Lendava Hajnalka Madyar in podžupan Občine Lendava Ferenc Horváth, ki je ravnateljem sodelujočih glasbenih šol podelil tudi priznanja.

Nastopili so kvartet kitar (Brina Stajnko, Dejan Turnšek, Zala Čuk, Miha Fekonja), Cirila Štabuc na flavti, Domen Ritonja Kralj na harmoniki, Nana Horvat na violončelu in komorna skupina tolkal (Mia Belak, Monika Heric, Gašper Luka Pevec, Niko Mladenovič, Jure Rudolf, Jaka Žunič) z Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

Z Glasbene šole Gornja Radgona so se predstavili Jan Rantaša na harmoniki, Iva Štefanec na klavirju, Anja Elbl s petjem, kvartet saksofonov GŠGR (Vid Velnar, Ilika Novak, Jure Serec, Rene Klement) in Lata Đekovski na violini.

Kvartet pozavn (David Pučko, Rok Jandrašič, Sašo Gjergjek, Žan Salaj), Maja Cigüt na klarinetu, Anja Kutoš s petjem, Taja Časar na violini, Marko Matajič na klavirju in Lara Gomboši na flavti z Glasbene šole Murska Sobota.

Z Glasbene šole Lendava pa je nastopila tolkalna skupina GŠ Lendava, Lucija-Enya Jordaki na saksofonu, Žanet Glavač na violončelu, Vito Tivadar na kitari, Ivo Godina na harmoniki in Jan Hozjan na trobenti, revijo pa je zaključil pihalni orkester GŠ Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2015 ob 12:00 gost era gost

      Za eno Lendavo še preveč lidij - poslušalcov.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.