https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ljutomer: Popolna zapora, ki to ni

15.04.2015 ob 9:00  

Kot smo že poročali, je v Ljutomeru za potrebe dokončanja nadvoza in priključitve na obstoječo cesto, od 7. aprila pa vse do 26. aprila popolna zapora Kolodvorske ulice, zaradi katere promet trenutno poteka po 12-kilometrskem obvozu.


Popolna zapora naj bi veljala za vse udeležence prometa, razen nekaterih izjem, kot so interventna vozila zdravstvenega doma, gasilci in zaposleni na Muralesu (nadvoz namreč stoji pred njihovim pragom).  In če so prvih nekaj dni vozniki upoštevali zaporo in nov obvoz, temu zdaj več ni tako.

Podjetje Murales je namreč za svoje zaposlene in za nekatere iz bližnjih podjetij izdalo več kot sto dovolilnic, saj svoje lesnopredelovalne industrije brez izrednega prevoza teh 20 dni ne bi mogli upravljati. Po poročanju Dela, so se te dovolilnice v zadnjih dneh namnožile in danes več nihče ne ve, koliko jih pravzaprav je.

Težavo zdaj poskušajo rešiti s policijsko kontrolo, ki pa je neuspešna, saj se kljub nadzoru nekateri še vedno vozijo mimo s pomočjo ponarejenih prepustnic.

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2015 ob 14:33 obvoz gost

      V kolikor bi občina služila svojemu namenu, ne bi prihajalo do takih zapletov. Vse bi se dalo lepo in drugače urediti. V dobro vseh deležnikov. Smo občina, kjer bodo na račun železnic občani potegnili najkrajšo. Povsod drugje so se župani izpogajali za določene stvari, ki bodo služile občanom. Edino Ljutomer je ostal brez vsega. KJE JE PODHOD ZA PEŠCE IN KOLESARJE NA SOBOŠKO CESTO ?????

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2015 ob 14:34 jarček gost

      IMAJO PRAV ,DA SE VOZIJO! Stem ne povzročajo nobenih ovir izvajalcu del in še prihranijo na času ! Izvajalec del , si preveč na široko zapira prostor , kjer praktično ne potekajo nobena dela in tudi bojazni ni , da bi se lahko komu kaj pripetilo !!!???

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2015 ob 14:58 gost

      Joooj, 3 kedne je zapora, pa se je že enim svet porušo. :)

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2015 ob 19:32 gost - moja občina gost

      Nered, eni bolj enaki kot drugi, deli ter vladaj!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2015 ob 22:02 OBČAN gost

      Rešitve krajše poti obvoza gradbišča obstajajo, ampak tu nastopi nesposobnost lokalnih oblastnikov.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.04.2015 ob 11:38 gost

      saj pa to že gradijo kot da je WTC nebotičnik...đizuz krajst...riti lene...februar in marec je blo čudovito vreme za delo...pa po 4 uri se tudi da delati....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.04.2015 ob 12:11 vinko gost

      Kakršnokoli je gradbišče se nikomur ne sme zapreti dovoza. Vsako gradbišče se mora urediti tako, da čim manj ovira okoliške prebivalce. Murales mora imeti prost dostop do svojega podjetja. Povsem normalno bi se lahko potniški promet odvijal po poti, kjer sedaj vozijo "samo" interventna vozila in seveda vsi, ki gredo na Murales, Žago ali Močna krmila. Veliko ljudem, ki so dnevno na tej relaciji zaradi posla se je sedaj logistično vse obrnilo na glavo. Slišal sem, da nekaj podjetnikov resno razmišlja o tožbi občine. Vsaka dobra občina poskrbi za svoje občane in stoji na njihovi strani. Ko pogledamo kdo vodi občino je vse jasno. Že Platom je zapisal, da je človek sposoben za vodjo po 50. letu. Do takrat pa mora veliko študirati. Predvsem matematiko. Magisteriji iz Jambrekove "šole" so slaba popotnica za dobrega vodjo. Zrelosti pred 50 kot že omenjeno tudi ni.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.04.2015 ob 12:51 gost

      VINKO---konj !!!Ljutomer ima daleč najboljšo županjo , kar je tudi dokazano na papirju !!!!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.04.2015 ob 14:39 gost

      gost je zapisal: "saj pa to že gradijo kot da je WTC nebotičnik...đizuz krajst...riti lene...februar in marec je blo čudovito vreme za delo...pa po 4 uri se tudi da delati...." Če nimate pojma o osnovnih stvareh gradbeništva, se rajši ne brukejte tu gori. Pa nemreš ti navoziti nasip, pa te že naslednji teden gor asfalta vlečti, normalno ka se je treba zadeva posedniti. Če bi slučejno delali na ekspres, pa bi te pa pol leta začela cesta propadati, te pa bi opet vsi šinfali kakši šalabajzeri so delali toto cesto.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.