https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški muzej si želi vaših modrcev in spodnjih hlačk

06.01.2011 ob 1:01  

V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota bodo junija letos pripravili razstavo o spodnjem perilu, osebni higieni in s tem povezanim lepotnim idealom ženske in moškega.  

V muzejski zbirki hranijo kose spodnjega perila, vendar si želijo, da bi ga bilo še več in da bi na razstavi predstavili tudi kose, ki jim jih boste posredovali tudi vi. 

Foto: www.fashion-pictures.com

V poštev pridejo tudi pripomočki za osebno higieno

Zato vas vabijo, da v muzej prinesete kose spodnjega ženskega, moškega in otroškega perila iz prve polovice 20. stoletja. Zbirajo perilo (spodnje hlače in majice, kombineže, modrce, steznike, vložke, spalne srajce, moške in otroške pidžame, itd.), ki je bilo narejeno v Pomurju in so ga nosili Pomurci med leti 1900 in 1970, prav tako lahko prinesete še starejše kose oblačil.

Zbirajo tudi predmete v zvezi z osebno higieno in lepotnim idealom (predmeti za umivanje, čiščenje, okrasni osebni predmeti, itd.), več kot dobrodošle pa so tudi fotografije v zvezi z opravki, kot so sušenje spodnjega perila, obiskov pri frizerju, brivcu, umivanje, kopanje, pranje perila, itd.). 

Akcija zbiranja predmetov in artikov bo v murskosobškem pokrajinskem muzeju potekala do 2. aprila letos.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.