https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

VIDEO: Mladi Pomurci uspešni na mladinskem festivalu turističnega videospota

16.4.2015  

Na 4. mTVfestu (mladinskem festivalu turističnega videospota) sodelujejo mladi iz slovenskih osnovnih in srednjih šol, katerih videospoti predstavljajo zanimive kotičke Slovenije, ki so v množici turistične ponudbe prezrti na zgoščen in ustvarjalen način kot to znajo predstaviti le mladi.


Tudi letošnja produkcija je bila zelo raznolika, na festival je letos prispelo 37 videospotov, in sicer 26 iz osnovnih šol in 12 iz srednjih šol. Na filmskem platnu je bila prikazana slovenska turistična krajina z njenimi kulturnozgodovinskimi posebnostmi.

Organizator festivala, Osnovna šola Bogojina trdi, da kljub raznoliki produkciji pogrešajo še vedno ustvarjalne vizije turističnega utripa krajev v prihodnosti, ki se jih s filmskimi sredstvi da pričarati in pogrešamo tudi utrinke dopustniških in počitniških doživetij mladih, ki bi festival zelo popestrili. Povabite torej mlade, da poletje izkoristijo v pravo filmsko pustolovščino in  posneto gradivo bo poslastico za 5. mTVfest 2016.

Kategorija »osnovna šola«:

Nagrada za najbolj prepričljiv videospot v celotivideospot Gančani (OŠ Beltinci)

Dve enakovredni nagradi za videospot z izraženim osebnim pečatom in dodano umetniško vrednostjo prejmeta videospota Sončev mrk v Turnišču (OŠ Turnišče) ter Pobeg iz šole (OŠ Bogojina).

Kategorija »srednja šola«:

Nagrado za najbolj prepričljiv videospot v celoti prejme videospot skosovel 2 (Srednješolski center Srečka Kosovela Sežana)

Nagrado za videospot z izraženim osebnim  pečatom in dodano umetniško vrednostjo, prejme videospot Potep po Krasu (Srednješolski center Srečka Kosovela Sežana)

Nagrada publike: Kopito Kraškega ponosa (Srednješolski center Srečka Kosovela Sežana)

Več informacij o nagrajenih videospotih najdete v prilogi oziroma objavo tudi na naši spletni strani tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.