https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Na Vrtijadi v Turnišču otroci spoznavali kulturno dediščino

Turnišče, 17.4.2015  

Enota vrtca Turnišče je včeraj gostila športno-zabavno prireditev Vrtijada. Otroci, starši in strokovni sodelavci so se  zbrali na igrišču Osnovne šole Turnišče in se podali po poti proti reki Ledavi, kjer so spoznavali kulturno dediščino.


Na prireditvi se je zbralo okoli 700 otrok s svojimi starši, iz sedmih pomurskih vrtcev: Turnišča, Črenšovcev, Bistrice, Kobilja, Dobrovnika, Odrancev in Velike Polane. Tema letošnje prireditve je bila »Žibeki žibeki, ote domov«. To je igrica, pri kateri mati kliče svoje otroke domov, otroci se pa bojijo iti domov, saj je za grmom volk. Nato začnejo žibeki teči proti svoji materi, medtem pa jih lovi volk. Če volk katerega žibeka ulovi, potem ta postane volk in z njim lovi naprej. Igra se nadaljuje tako dolgo, dokler volk ne ulovi vseh žibekov.

Otroci so se s starši podali na kratek pohod, na katerem so se na štirih postajah srečali s kulturno dediščino. Poslušali so ljudsko petje, si pogledali pletenje košar, luščili koruzo in videli igro otrok nekoč.   

 Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2015 ob 18:26 zijdani gost

      Rad bi znal , ka pa je te prikazal Renkovski dedek ( FERČAM MARTIN ), ki ima tak lepo nazaj obrnjeno kapo ?On je dedek od ( Škafarjevega Tinčeka ). Lejku je mogouče coprnice preganjal !?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.