https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bomo tudi pri nas odpisali dolgove tistim, ki jih je kriza najbolj prizadela?

21.04.2015 ob 10:00  

Že decembra lani, je Združena levica predlagala,da bi sledili hrvaškemu vzoru in najrevnejšemu delu prebivalstva v Sloveniji odpisali dolgove. Vendar ta predlog takrat ni dobil zadostne podpore ostalih strank, z obrazložitvijo, da se je tega problema treba lotiti drugače.


Kljub temu, pa sedaj Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve pripravlja osnutek sistema odpisa dolgov tistim, ki jih je kriza najbolj prizadela. Ministrstvo bo osnutek pripravilo v nekaj tednih, odpis pa ne bo obvezen, temveč dosežen z dogovorom.

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak je v odgovoru na poslanska vprašanja povedala še, da se z osnutkom ukvarjajo tudi preostala ministrstva v sodelovanju z občinami, podjetji in humanitarnimi organizacijami, poročajo na rtvslo.si.

Foto: www.glasslovenije.com

Odpis dolga ne bo obvezen

Ker se na ministrstvu želijo izogniti temu, da bi se sistem zlorabljal, ureditev ne bo zakonsko obvezna. Skušali bodo ustvariti sistem, ki bo odpisal samo tiste dolgove, ki jih z vidika upnika ni več mogoče izterjati. Končni sistem ne bo podoben praksi na Hrvaškem, saj ima Slovenija poleg odpisa dolgov tudi možnost osebnega stečaja, bo pa omogočal enkraten odpis dolga po vnaprej določenih merilih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2015 ob 22:40 socialist gost

      ZL ima moj glas! Luka Mesec je CAR !!!! ZL in SD si prizadevata za legalizacijo konoplje ! TOOOOOO !!!! ZL in SD FOR EVER !!! ZL samo še UTD Univerzalni temeljni dohodek spravite skozi in ste zmagali na volitvah!! Mesec je CAR, Mesec je CAAAAAAAAAR !

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2015 ob 15:47 Real... gost

      Socialist najboljše da si jih domov pelješ da tako noriš za OBLJUBAMI,ki jih imamo že poln kufer...

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2015 ob 13:29 LFL gost

      Ja neplačnikom odpisati dolgove tak jih ne bodo nikoli plačevali. Kaj pa tisti ki so svoje obveznosti plačevali redno- - pošteno . Neplačniki so NAGRAJENI plačniki pa KAZNOVANI . ZL in SD naj vsi preminejo tak so nekoristni in z nobenim pametnim predlogom ne . Podpirajo jih pa LENUHI SLO države.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2015 ob 13:57 socialist-utopist gost

      tako je socialist....nič ustvariti, samo deliti.....smo na pravi poti.....v propad, seveda!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2015 ob 10:39 Levičar gost

      Saj do zdaj niso bili oni na oblasti ampak drugi!Ti nas vodijo že 30 let zato pa smo druga švica!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2015 ob 10:51 nenapamet gost

      levi nam vladajo že od leta 45.....ostali so bili na oblasti dva popoldneva....in če bi Pučnik ter Peterle&Co bili takrat za lustracijo in očistili hlev, bi bili danes Švica.....tako pa bo zdaj Janša rabil vsaj dva mandata, da iz Slovenije naredi Švico....Bog daj, da mu uspe!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.04.2015 ob 11:34 gost realist gost

      Gost nenapamet si totalen idiot,ali se pa samo delaš. Pojma nimaš o čem pišeš, v šolo si se pa nej nič navčo, mel sin pač smolo,ka si mel bedne in nevedne učitele san si pa tudi... Bog pa že za, ka de napravo s ten bednin Janšon, tou ka tij praviš gvušno nej. Sramota, ka je še sploj v politiki, zato se pa z nas v sveti delajo norca. Slovenci avstrijski pa še čidi kočijaži, ka nucajo diktaturo, za te je Janša dober. Sicer pa škoda sploj pijsati o ton pokvarjenci, zavolo njega smo drujgi Uzbekistan.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2015 ob 8:16 Dobra vila gost

        Tvoj zmazek je dokaz, da je človekova neumnost neskončna. Pojdi na zrak in si prezrači oprane možgane.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2015 ob 21:10 LFL gost

      Dobra vila se popolnoma strinjan z teboj.Problem v SLO je v neskončni vrsti takih ki bi si morali zračiti OPRANE MOŽGANE .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.