https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bistriški osnovnošolci in pedagogi v Mariboru prikazali inovativne metode učenja

22.04.2015 ob 9:00  

Z inovativno pedagogiko učenci postajajo aktivnejši, samostojnejši in odgovornejši.


V soboto, 18. 4. 2015, se je deset učencev, deset učiteljev, dva starša in ravnateljica OŠ Prežihovega Voranca Bistrica udeležilo zaključne konference projekta Inovativna pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja. Konferenca je potekala na Zavodu Antona Martina Slomška Maribor, ki je tudi vodja projekta. Pri projektu gre za pilotni projekt v osnovnih šolah, ki je finančno podprt s strani Evropskega socialnega sklada Evropske unije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Strokovno podporo nudi Zavod RS za šolstvo, spremljavo vodi Pedagoški inštitut. Poleg OŠ Prežihovega Voranca Bistrica je v projekt vključenih še pet osnovnih šol in tri srednje šole iz Slovenije.

Namen projekta je uvajanje inovativne pedagogike in s tem spreminjanje izobraževalne prakse, kot odgovor na spremembe v družbi in drugačne generacije učencev v šoli. Skozi inovativno pedagogiko učenci pri pouku postajajo aktivnejši, samostojnejši in odgovornejši. K temu v največji meri pripomore razvijanje kompetenc 21. stoletja, kot so sporočanje, kritično mišljenje, raziskovanje, medijska pismenost, fleksibilnost in ustvarjalnost. Pri pouku se spodbuja smiselna in učinkovita uporaba sodobne IKT, učinkovitih e-storitev in kakovostnih e-vsebin. S tem je omogočena tudi večja stopnja individualizacije pri pouku.

Na zaključni konferenci so bila v uvodu predstavljena temeljna izhodišča za začetek projekta, rezultati, dosežki in ugotovitve projekta ter možnosti za nadaljnje delo. Govorci, mag. Andrej Flogie (vodja projekta), dr. Andreja Barle Lakota (državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport), dr. Magdalena Šverc, dr. Boris Aberšek, mag. Andreja Bačnik, Marija Mustar, dr. Tina Rutar Leban in Aleš Ojsteršek, so se strinjali o pomembnosti spremembe didaktičnih poti do ciljev učencev, zagovarjali so smiselno rabo IKT, ki učencem lahko olajša delo in jih naredi samostojnejše. Predstavljeni so bili pozitivni rezultati projekta ter mnenja vseh vključenih partnerjev v projektu.

Osrednja točka konference je bila predstavitev dela v inovativnem razredu, kjer so veliko vlogo opravili učenci. Prikazali so uporabno različnih spletnih aplikacij in suvereno predstavili učenje v inovativnem oddelku in smiselno uporabo tabličnih računalnikov pri pouku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2015 ob 9:47 gost gost

      Pa glih s te šole...?

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2015 ob 10:49 gost1 gost

      S katere pa te? Z beltinske ge se zadnje čase samo idejo kdo bo manj delal?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2015 ob 17:35 gost gost

      Kelko pa kak se dela je pa odvisno od vodstva.Kakšo vodstvo, takši delavci, zbirajo pa sebi enake. Boukših se bojijo, ka bi jin zdignoli povprečje. Vse je pa na škodo naše dece, tou se vijdi, kda pridejo dale v šole. Škoda, ka je tak.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2015 ob 17:38 gost šola gost

      Ja rejsan, v šolstvi bi trbelo dosta več reda, derlavnosti pa strokovnosti, kak je zdaj. Vupamo, ka pridejo mladi primerno izobraženi, ka do znali na šolah delati, kak se more in mora. Čas je že.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.