https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Del prijavnine bodo oviratlonci namenili murskosoboškemu Kriznemu centru za mlade

23.04.2015 ob 10:30  

Organizatorji oviratlona, ki bo 2. maja potekal v Murski Soboti, so se že ob pripravi prvega oviratlona na Pokljuki leta 2012 odločili, da bodo po en evro od vsake prijavnine namenili otrokom. Tokrat bodo sredstva zbirali za Krizni center za mlade v Murski Soboti. Ta pa bo zbrana sredstva namenil za nakup sobnega kolesa, s pomočjo katerega bodo lahko otroci v centru športno aktivni tudi v hladnih in deževnih dneh.

 

Namen oviratlona ni tekmovanje ampak je osebni izziv, s katerim se udeleženci lažje soočijo, če si med sabo pomagajo, spodbuja pa se tudi optimizem, vera v moč medsebojnega sodelovanja in v sposobnost posameznika, da se sooči z izzivi, ki mu jih življenje prinaša. Tak koncept športnega udejstvovanja daje velik poudarek solidarnosti. Z njim želijo udeležence spodbuditi, da tudi sicer v življenju ne bi spregledali vrednot, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

Po en evro od vsake prijavnine bodo organizatorji podarili murskosoboškemu Kriznemu centru za mlade. To razlagajo z dejstvom, da so otroci in mladostniki iz Kriznega centra za mlade v težkih in zahtevnih okoliščinah in ob vsakem uspešno premaganem življenjskem izzivu tudi resnični zmagovalci. Zato želijo pripomoči k njihovi sproščenosti in veselju, s tem pa tudi k lažjemu premagovanju ovir na njihovi poti.

Prijave na oviratlon so možne do jutri – 24.4.2015.

Foto: arhiv pomurec.com, oviratlon.si

 

Poglejte si tudi: 

http://www.pomurec.com/vsebina/29709/Na_oviratlonu_v_Murski_Soboti_tudi_Rok_Bagoros_

http://www.pomurec.com/vsebina/29526/Oviratlon_v_Murski_Soboti:_krstna_prekmurska_preizkusnja_s_stevilnimi_presenecenji

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.