https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer ustvarja Odprto pesem

25.04.2015 ob 12:35  

Ljutomerska gimnazijska avla je v ponedeljkovem večeru zaživela v dijaški ustvarjalnosti in raznolikosti. Dijaki so predstavili performans lastne poezije in pogled na literaturo skozi besedo in glasbo.

Mladi avtorji, pisci poezije: Eva Cimerman, Reja Žinko, Ines Pucko, Megi Tinev, Tamara Duh in Veronika Mikl so izpostavili predvsem aktualne teme sodobnega časa – vstop v družbo, prilagajanje, medgeneracijske odnose.

V haikujih so mladi povezali klasične teme (prijateljstvo, ljubezen, bivanje) s sodobnimi. Haikuje pišejo: Patricija Srša, Maja Sever, Lora Gržin, Eva Pintarič …

Avtorska poezija Katje Vöröš, Barbare Lenarčič, Urške Votek in Pauline Šterman Vnuk ima precej epskih elementov in pridih sodobnosti, Urška Subašič lastno poezijo tudi uglasbi in poje. Kreativnost večeru so dodali še Glasbena skupina in Bend GFML, gledališka skupina ter recitatorji. Humor je izvrstno izzvala priredba skeča Sirarna Montyja Pythona v izvedbi Gašperja Lovreca, Bernarda Rebernika in Filipa Kulčarja.

Odprta pesem prikazuje motivacijsko sodelovanje slovenistov ljutomerske gimnazije, ki mlade spodbujajo, k timskemu delu pa pritegnejo tudi ostale profesorje. Smo tukaj, da sprejemamo drugačnost, kreativnost, elan dijakov in dijakinj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2015 ob 17:57 gost

      Moren priznati, ka pa zaj že meni tüj idete pomali na žijvce s touf Gimnazijof. Sakši keden je kaj nouvoga od tan. Telko znan od njih, kak či bi sakši den biu tan. Pa ka se rejsan na ostalih srednjih šoulah v naši okolici nika ne dogaja samo v Ljutomeri???

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.04.2015 ob 20:03 gost

      JA , je sigurno najboljša gimnazija v tem delu države !!!!! Profesorski zbor dela ne dolgočasi se , kar dokazujejo rezultati dijakov in naprej študentov !!!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2015 ob 10:54 gost

      Za gosta 17:57 Pred dvema dnevoma imaš obeležen članek: Na Gimnaziji Murska Sobota so obeležili 25. obletnico Hubblovega teleskopa. Preden nekaj trdiš, se prepričaj in ne širi svojega negativizma! Jaz pa namesto tajkunov in črne kronike rada kaj takega preberem. Go go Soboška gimnazija! Go go Lotmerška gimnazija!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2015 ob 11:07 gost

        No ka si se pa tak svado.Samo san napijso svoje mnenje, pa či se dobro spomnin san niti nej prvi ka je tou opazo. O širjenji negativizma bi se pa nekak s tebof nej ščöu pogučavati preveč. Pa lejpo nedelo in pozitivno nedelo ti želen. :)

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2015 ob 12:20 gost

        Jaz nisem rojena za svajevanje :). Hvala za lepe želje. Enako želim nazaj! Izkoristimo dan!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2015 ob 20:18 Jasna gost

      Spoštovanja vredno, mladi morajo imeti priložnost, občudujem njihov pogum, da svoje pesmi pokažejo tudi nam odraslim, v tem vedno bolj razčlovečenem svetu mora lepa beseda najti svoje mesto. Bravo mladi ustvarjalci. Vaša občudovalka sem. Tudi moj otrok velikokrat zbere pogum in nastopi. Čestitke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.04.2015 ob 7:58 Pišta gost

      Čestitke, hvale vredno, da mladi dobijo priložnost, da imajo pogum, nam pokažejo svojo ustvarjalnost v tom neprijaznom sveti. Vsi rabimo duhovno podporo, pa ne da se samo kregamo, kar pogumno naprej.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.04.2015 ob 23:34 Marička gost

      Lepi, mladi, Pomurci smo itak mali umetniki tako in drugače, tudi da z malim preživimo, čestitke vsem, ki mladce vzpodbujate, da si upajo povedati in razkriti svoje misli, nekaj verzov sem prebrala in so se me dotaknili, sicer pa je ta šola tako in tako znana po izvrstnem kulturnem doživetju, tudi pevcem vse čestitke, imela sem priložnost, da sem jih slišala, hvala, lp, bodimo strpni in pozorni drug do drugega, lp.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.