https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vox populi: Vlada z rekordno nizko podporo, Židan padel na peto mesto

28.04.2015 ob 9:23  

Rezultati ankete, ki jo je za POP TV na vzorcu 708 anketirancev opravil Inštitut Mediana kažejo, da je podpora vladi rekordno nizka. Vlado trenutno podpira samo še 23,4 odstotka vprašanih.  Stranka z največjo podporo je trenutno SDS, saj je s 13,1 odstotka prehitela SMC, ki ima trenutno le  11,3 - odstotno podporo.


Vlado trenutno podpira samo še 23,4 odstotka vprašanih, 12,1 odstotka jih ni odločenih in kar 64,5 odstotkov je ne podpira.

Na prvem mestu SDS

SDS je na prvem mestu s 13,1 odstotno podporo, sledi pa ji SMC z 11,3 odstotki podpore. Nekoliko višjo podporo ima tudi ZL (7,5 odstotka), ki je ta mesec prehitela SD (5,7 odstotka). Sledijo DeSUS (5,4 odstotka), NSi (4,1 odstotka) in zunajparlamentarna SLS (2,6 odstotka). ZaAB in ostale stranke beležijo podporo okoli enega odstotka.

Kar 19,5 odstotka anketirancev je neodločenih, 14 odstotka pa ne bi volilo nobene od teh strank, 6 odstotkov pa jih sploh ne bi šlo na volitve.

Foto: www.glasslovenije.com

Najbolj priljubljen še vedno Borut Pahor

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik države Borut Pahor. Na drugem mestu je Evropska komisarka Violeta Bulc, na tretje mestu pa se je povzpel premier Miro Cerar. Sledita mu poslanec ZL Luka Mesec in kmetijski minister Dejan Židan.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2015 ob 10:27 fligendeholander gost

      Anketa za telebane.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2015 ob 12:02 Stewen gost

      ŽIVAN IN VG KAPELA - Nekoč prvi ali drugi v anketi popularnosti Dejan Židan je še vedno na previsokem mestu - petem.Glasovalci seveda ne vedo, da še niti s prstom ni mignil (rad bom, če moja informacija ne drži) za rešitev agonije VG Kapela. Ta biser bisera vin - traminca - iz dneva v dan vse boj propada, ni pa nikogar, ki bi ukrepal, da se ta vnebovpijoči - smrtni greh ne bi dogajal še jutri, pojutrišnjem. Če ima kdo drugačno - spobudnejšo informaijo - na j objavi pa obvesti medije!!!!!.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. bono1
      28.04.2015 ob 16:19 bono1

      Židan prodaja meglo on sploh ni sposoben biti minister. Glede Cmerarjeve stranke pa edino tole navadna instant stranka.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2015 ob 19:24 jebojim gost

      že cejla anketa je laž........što ma malo večji IQ lejko san presodi našo politiko. po mojen nebi bil za nikoga od današnjih jebivetrov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2015 ob 11:56 gost

      Ko sem videl to sliko sem se spomnil kako naredit Svinjak...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.