https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Številni na kresovanju v murskosoboškem parku

Murska Sobota, 01.05.2015 ob 16:00  

Včeraj je sedaj že tradicionalno zagorel kres tudi v murskosoboškem parku. Številne zbrane je nagovoril župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, zabavala pa skupina Atlanta. 

 

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije je skupaj z MO Murska Sobota včeraj dopoldne organizirala postavitev mlaja v središču mesta z nastopom Prekmurske godbe Bakovci.

Zvečer pa so v soboškem parku prižgali kres. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril župan Aleksander Jevšek. Med drugim je povedal, da nam od nekdanjih parol »Delu čast in oblast« ni  ostalo kaj veliko, saj je človekova pravica do dela je le še mrtva črka na papirju. »Želimo biti zraven ne samo takrat, ko se varčuje in zateguje pas, ampak tudi takrat, ko se reže pogača. Omiliti je treba varčevalne ukrepe in sprostiti porabo, zvišati minimalno plačo, delodajalcem omogočiti odpiranje novih delovnih mest, z zniževanjem stroškov občinam omogočiti neovirane socialne transferje, občinam omogočiti naložbe iz lastnih in evropskih sredstev ter na ta način poskrbeti za zagon lokalnega gospodarstva«, je pred številnimi zbranimi v soboškem parku sporočil predsedniku vlade Miru Cerarju in finančnemu ministru Dušanu Mramorju. Izpostavil je tudi še vedno visoko brezposelnost v Pomurju, ki je še posebej visoka med mladimi.

Zbrane je zabavala skupina Atlanta.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.05.2015 ob 16:19 pomurec gost

      "Številni" prej :D Vej san pa biu tan. Bilo jih je dosta menje kak prejšnja leta...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.05.2015 ob 17:33 pfg gost

      Župan kak lahko nekaj govoriš? V kaj ne verjameš....Sprdačina.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.05.2015 ob 17:45 Dvoličnost gost

      "Omiliti je treba varčevalne ukrepe in sprostiti porabo, zvišati minimalno plačo, delodajalcem omogočiti odpiranje novih delovnih mest, z zniževanjem stroškov občinam omogočiti neovirane socialne transferje, občinam omogočiti naložbe iz lastnih in evropskih sredstev ter na ta način poskrbeti za zagon lokalnega gospodarstva" g.Jevšek to mi vsi vemo, da je potrebno. Zakaj pa potem dvigujete vodarnino, NUSZ in parkirnine? Dvoličnost brez meja. Zakaj namesto plačevanja denarja zasluženim za vašo izvolitev ne vlagate denar v razvoj? Eno dober projekt ste že ustavili (nova avtobusna postaja). Malo manj denarja za javne zadove kjer sedijo vaši prijatelji in več vlaganje v občane pa bo "volk sit in koza cela". Zaenkrat se še niste izkazali kot dober gospodar zato so te vaše besede brezpomenske.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.05.2015 ob 21:57 -svizec gost

      .............. in potem svizec zavije čokolado v folijo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.05.2015 ob 8:54 razočaran gost

      E moj Jevšek, najlažje je upravljati komunalo, po potrebi (neupravičeno) dviguješ cene, si izmišlaš nove dajatve in na veliko kadruješ. Če je Komunala občinsko podjetje, še ne pomeni, da je tvoja lastnina. Na komunali je že itak bilo puno nikšnih direktorov, zdaj si pa privleko še enoga nepogrešlivoga, ka drugače tak ne bi dobo službe.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.05.2015 ob 9:10 beda gost

      Zakaj je bilo malo ljudi je povsem jasno. Od velikih obečanj nič. Narcisoidni župan pa razen dveh veselic, nogometno tekmo s cigani kadrovanju, dvigovanju cen in uvedbe novih dajatev ni naredil nič. Kaj mi pa morete, župana se ne da menjati!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.05.2015 ob 22:36 mura.05 gost

      Beda kaj vmešavaš Rome ne Cigane imeli ste prejšnjega župana pa nič niste naredil.Ta bo bar šd 05 Mura spravo v2 ali 1 ligo. Zato bom ga še nasledje volitve volil

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.05.2015 ob 22:43 Kroška gostja gost

      Nemren vrvate kak male kres so mele, še naš v Kroge je bil večje xD

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.05.2015 ob 7:24 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      DRAGI MOJI SOBOČANCI. Kak prvo vam moram povedati, ka je tau ka zgoraj pišete vse istin. Če si pa preberete moje objave, komentare pa bi videli ka san tau že vse napovedal takoj pa volitvaj in ob prvih kadrovskih menjavaj. Preberite si malo nazaj. Še zdaj pa mi je nej jasno, zakaj mi je ADMINISTRATOR zbrisal komentar ob najavih za kresovanje za 1. maj. Mogoče zatau ka istina bolij. Nič čudnega bil je prvi komentar in verjetno si take vsebine ni želel za nadalje, da bi se o njej pisalo. To ni nič čudnega, če se podobna vsebina ne bi pojavila na drugi dan na Najdi.si in kjer je 90% tistega, ki sem pisal jaz tudi zajeto v prispevek. Pisal pa sem na kratko o 27. aprilu in 2. maju. Če želite bom še moje razmišljanje enkrat objavil samo ne na tem portalu, mogoče kje drugje, ker je ta portal v volji občinarjev. Postkomunizem je še vedno prisoten. Ko si eknrat na oblasti je treba narediti vse da oblasti ne zgubiš. In to se počne v MS.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.05.2015 ob 17:13 gost občan gost

      Zunanji opazovale ,svoje komentarje in razmišljanja obdrži zase in jih nikjer več ne objavljaj. Nekateri še vedno razmišljamo sami in ne rabimo tvoje floskule, še najmanj pa, da bi pisal o praznikih, ki so pri nas vedno nekaj pomenili in bodo tudi naprej, seveda z novimi trendi in hotenji. Zatorej obdrži zase, tisoče in še več je takih ,ki bi tudi lahko pisali, pa želeli soliti pamet. To delajo tudi nobodobni politiki, ki to nikoli ne bodo. In že to je preveč.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.