https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tradicionalna prvomajska budnica v Murski Soboti

Murska Sobota, 02.05.2015 ob 9:00  

Sedaj že tradicionalno vsako leto na praznični dan prebudi Mursko Soboto prvomajska budnica. Pihalni orkester Murska Sobota  prične z budnico vsako leto že ob šestih zjutraj.  Najprej se podajo po centru mesta, nato pa po okolišnjih krajih. S prikolice tovornjaka odmeva glasba, mimoidoči jim mahajo, na nekaterih točkah pa se ustavijo, kjer jih domačini sprejmejo s pecivom in pijačo, nato pa pot nadaljujejo. 


Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2015 ob 9:58 prekmurje zbudi se gost

      Bravo za soboško godbo, ljudem vsekakor polepšajo prvomajske praznike. Upam da se bo ta gesta ohranila tudi v prihodnje.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2015 ob 13:51 socialist gost

      Lepo, da so ljudem zaigrali. Vseeno pa je velika razlika, ko so igrali nekoč in danes. Nekoč je godba igrala delavskemu razredu. Igrali so delavcem, ki so ustvarjali. Sedaj delavskega razreda ni več. So privilegiranci JU/JS, ki so dobro plačani iz državne vreče. In obstajajo novodobni sužnji, ki delajo cele dneve za mesečno mezdo, katera več ne zadošča za pokrivanje življenjskih stroškov. Upam, da bodo kdaj spet lahko igrali delavskemu razredu, ki je steber in ponos družbe.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.05.2015 ob 19:33 pancho villa gost

      Najraje bi vas povabil v Mehiko, da bi tam zaigrali z mojimi mučačosi. Živela Soboška godba.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.