https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Ivan Zak spregovoril za Pomurec.com: »Slovenke imajo posebno energijo«

04.05.2015 ob 16:00  

Še preden je stopil na oder, si je Ivan Volarić Zak, popularni hrvaški pevec, vzel par minut za naša vprašanja. Tokrat je publiko navdušil v Svetem Juriju ob Ščavnici, kjer je v okviru Jürjevanja nastopil v petek, 1. maja 2015.

Ste prvič v teh krajih?

Tem kraju da. Vidim, da je polno avtomobilov, polno ljudi. Veseli me, da se bom danes družil s to publiko, to je naše prvo srečanje.

Pred vami nastopajo Modrijani, ste že slišali za njih?

Da, slišal sem da so največje slovenske zvezde (smeh). Danes imam priložnost, da jih slišim v živo.

Dan pred svojim rojstnim dnem, torej 25.4, ste izdali svoj nov album imenovan „Usne varane“.

Da, res je. Album sem predstavil v Zagrebu, v navzočnosti okoli 300 – 400 oboževalcev. Šlo je za osebno druženje, podpisovanje cd-jev, fotografiranje z oboževalci... vreme je bilo na srečo krasno. Kolikor sem videl, so bili ti oboževalci zadovoljni z novim albumom, zato upam da bodo tudi ostali. Album se te dni pojavlja na policah, trenutno še ni povsod, a kmalu bo. Tudi v Sloveniji (nasmeh).

Lahko kaj več poveste o izdanem albumu?

Na njem je 12 pesmi in vse so avtorske. Napisal sem tako glasbo kot besedilo. Je drugačen od prejšnjega (Bolja od najbolje), bolj je raznovrsten oziroma ima več različnih pesmi.

Katera je vam najljubša pesem iz novega albuma? Nekatere je že moč najti na spletnih straneh, recimo Jedan u nizu.

Tu je veliko dobrih pesmi, ne vem za katero bi se odločil. To mi je posebej težko, ker sem vse pesmi tudi napisal in mi je za to vsaka na svoj način pri srcu. Mogoče so mi med ljubšimi Jedan u nizu in Usne varane, Duguješ mi ljeto.

Kako dolgo je album nastajal?

Težko je to reči. Nekatere pesmi so nastale že pred letom, dvema. Nekatere pa so nastale tokom snemanja. Posnel sem namreč veliko več pesmi, a sem nekatere odstranil in za čas snemanja cd-ja napisal nove. Tako da bi lahko rekel, da so pesmi za celoten album nastajale kakšno leto, s tem da so nekatere pesmi nastale že veliko prej, nekatere pa pač v času snemanja v studiu.

V družbi glasbe ste že od malih nog?

Da, s šestimi leti sem začel igrati kitaro in glasba je dejansko moje življenje. Zato ne morem reči, da je to moj posel, pač pa moje poslanstvo in definitivno v tem uživam.

Za album Bolja od najbolje ste dobili „Zlatu ploču“, koliko vam to pomeni?

To mi pomeni zelo veliko, je meni najljubša nagrada v življenju do sedaj. V današnjem času so vse pesmi na internetu in dejstvo, da oboževalci kljub temu kupijo album, veliko pomeni. To mi je največja nagrada, kar se glasbe tiče. Je nagrada, ki je ne dobiš ker si pač simpatičen neki žiriji, ampak pomeni da za tabo stoji velika masa oboževalcev, ki kupi tvoj cd.

Mislite da boste z novim albumom ponovili uspeh?

Težko je govoriti vnaprej. Jaz močno verjamem v ta album. Ampak dejstvo je, da prodajo cd-jev diktira tudi finančna situacija. Če se bodo še naprej kupovali, kot so se doslej, ali se bodo manj – to bomo še videli. Vsekakor pa to ni odvisno od kvalitete albuma. Bi pa zelo rad s tem albumom dosegel tak uspeh, ker kot rečeno, v njega močno verjamem.

Imate veliko koncertov po Sloveniji?

Pred slabimi tremi leti sem začel s prvimi koncerti po Sloveniji in bilo je zares fenomenalno. Takrat sem pomislil, da se mi bo vsaj občasno ponudila kakšna priložnost za izvedbo koncerta pri vas, a na koncu se je izkazalo da je sodelovanje odlično. Imam polno nastopov, veliko publike. Najbolj pa me navdušuje slovenska publika prav zato, ker z mano pojejo moje pesmi. To me posebej veseli.

Kaj mislite o Slovenkah ?

Mislim, da imajo Slovenke posebno energijo – nikoli niso pasivna publika, ampak publika, ki te čaka z navdušenjem. Pa ne samo Slovenke, tudi Slovenci (smeh). Vidim pa, da imate radi hitre in ritmične pesmi.

Utrinke s petkovega koncerta si lahko ogledate tukaj.

 

    Fotogalerija