https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Si tudi vi grizete nohte? Nekaj načinov, da odpravite to razvado

7.5.2015  

Grizenje nohtov je neprivlačna pogosta razvada in tudi nevarno početje. S tem v usta vnesemo obilico bakterij, poleg tega pa se nam lahko razdražena in poškodovana koža okuži, posledica česar so nadležne in boleče infekcije.


Grizenje povzroči lahko deformacije nohta, vnetje obnohtne kožice, težave z zobmi, želodčne tegobe, virusne in bakterijske okužbe. A to ni največja težava grizenja nohtov, kajti gre za razvado, ki se jo je izjemno težko odvaditi.

Več načinov za odvajanja od grizenja

Obstaja nekaj načinov odvajanja od grizenja nohtov, ki so se v številnih primerih izkazali za uspešne in jih lahko preizkusite. Če imate poškodovano obnohtno kožico ali na prstih rane, se kislih in pekočih dodatkov raje izogibajte, kajti na ta način boste kožo le še dodatno razdražili.

Foto: smrklja.si

Načini odvajanja od grizenja nohtov:

- Dvakrat dnevno za 20 minut namočite prste v ribje, olivno ali drugo olje, v katerega lahko dodate Tabasco ali pekoč čili. Olje bo nahranilo obnohtno kožico in nohte, pekoči dodatki pa bodo poskrbeli, da prstov ne boste vtikali v usta. 
- Za pet minut namočite prste v kis ali limonin sok. 
- Prste si premažite s česnovo tinkturo ali pa le med rokami gnetite česen. 
- Ko ste doma, si nohte prelepite z lepilnim trakom ali obližem. 
- Nohte redno strizite na kratko. Če ne boste imeli materiala za grizenje, se boste lažje odvadili. 
- Ko začutite potrebo po grizenju, iz hladilnika vzemite korenček, zeleno, kocko ledu ali kaj podobnega. 
- Na nohte si namažite poseben lak za nohte z grenkim okusom.
- Uredite si nohte, kolikor je le mogoče. Morda vas bo pogled na urejene roke odvrnil od grizenja. 
- Za nekaj časa si omislite umetne nohte. Čeprav ti lahko na dolgi rok poškodujejo sam noht, je dejstvo, da plastike ne boste grizli. Ko se boste odvadili nezdravega grizenja, umetne nohte odstranite in svoje naravne začnite redno negovati, da si čim prej opomorejo.

Foto: slovenskenovice,si

Vir: Vizita.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.