https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru postavili na ogled umetnije otrok iz slovenskih vrtcev

Ljutomer, 08.05.2015 ob 7:05  

Včeraj, 7.5.2015, je v Galeriji Ante Trstenjaka Ljutomer potekala otvoritev likovne razstave slovenskih vrtcev »Ciciumetnije – igramo se«.


V letošnjem šolskem letu praznuje ljutomerski vrtec 70 – letnico delovanja. V sklopu obletnice so razpisali vseslovenski likovni natečaj. Odziv na natečaj je bil zelo velik, vključilo se je 33 vrtcev in s tem 105 mentorjev, nastalo pa je kar 140 otroških risbic. Izmed teh 140 umetnin so tri tudi nagradili. Tri enakovredna priznanja so prejeli: Neža Hribernik iz Ptuja, skupinsko delo iz vrtca Koper in Aljoša Vesel iz Gornje Radgone.

Nagrajena dela: Neža Hribernik iz Ptuja, skupinsko delo iz vrtca Koper, Aljoša Vesel iz Gornje Radgone (iz leve proti desni)

Na prireditvi je v uvodnem nagovoru zbrane najprej pozdravila ravnateljica vrtca Ljutomer Marija Pušenjak, nekaj besed pa sta spregovorili tudi ljutomerska županja Olga Karba in diplomirana vzgojiteljica Nada Rajtman, ki je bila zadolžena za koordiniranje likovnega natečaja. Razstavo pa je odprl dr. Tomaž Zupančič. Za kratek kulturni vložek  so poskrbeli otroci iz ljutomerskega vrtca in pevski zbor ljutomerskih vzgojiteljic.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.