https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesnosti ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne se je udeležil tudi predsednik Pahor

Murska Sobota, 10.05.2015 ob 7:30  

Ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne so se včeraj v Murski Soboti spomnili padlih vojakov. Slovesnosti  s polaganjem vencev za padle vojake se je udeležil med drugim tudi predsednik države Borut Pahor.

 

Na Trgu zmage v Murski Soboti je včeraj v spomin na padle vojake potekala spominska slovesnost ob 70. obletnici konca druge svetovne vojne. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je položil venec in se poklonil padlim vojakom v drugi svetovni vojni. 

Zbrane so nagovorili veleposlanik Ruske federacije Doku Zavgajev, župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek, predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB, veteranskih društev 1991 in Društva Slovenija Rusija. Med drugim so poudarili pomen upoštevanja naukov zgodovine in spomina na padle vojake. Jevšek je med drugim izrazil hvaležnost, da so Prekmurje pomagali osvoboditi tudi vojaki Rdeče armade. Spomenik v Murski Soboti so postavili v spomin vsem prezgodaj umrlim mladih vojakov, preživelim pa v opomin.

V spomin padlim so vence poklonili še veleposlanik Ruske federacije, predstavniki Društva Slovenija  Rusija, župan MO Murska Sobota, Združenje borcev za vrednote NOB, veterani vojne za Slovenijo in mladi Moskovčani, ki so na dopustovanju v Moravskih Toplicah. Slovesnosti so se udeležili še visoki predstavnik Dume  in moskovske vlade.

V kulturnem programu je številne navzoče navdušila zasedba The Stroj z glasbeno in vizualno predstavo. Nastopili so še vokalista Marina Igricka  in Andrej Galicki ter pianistka Olga Ulokino iz Rusije.

Tradicionalno spominsko slovesnost sta priredila MO Murska Sobota v sodelovanju z Veleposlaništvom Ruske federacije in mestno organizacijo Združenja borcev za vredbote NOB. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2015 ob 16:28 gost gost

      Lepo, da so se tudi v M.Soboti in Pomurju spominili teh veličastnih dogodkov. Veliko mladih ruskih borcev je umrlo na naših tleh, zato je prav, da se jihj spomnimo in jim s tem damo priznanje, da so nas pomagali odvoboditi, čeprav daleč od svojih domov. To je dandanes nepredstavljivo. Lepa prireditev.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2015 ob 21:47 goost gost

      mene pa ne bi čisto nič motilo če tega propadlega "komunista" boruta ne bi bilo v soboti , on in njemu podobni niso ničesar pomagali pri osamosvojitvi kakor tudi ne pri priključitvi prekmurja k sloveniji niti kraljevini , spet se je slinilkak pri zapiranju MURE , da je le vido kak štejpa "simonco" šteroj je te ešče izplačal iz davkoplačevalskega denarja odpravnino !!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2015 ob 8:17 gostja gost

      Še en komunistični hinavec več. Govori eno, misli drugo, dela tertje.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2015 ob 11:28 poldi gost

      Ka pa Borat mota pa se tö po Soboti vlači .Prišel je pozdravit svoje ritolizce ka so ga volili leleka ne sposobnoga .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.05.2015 ob 13:03 gost gost

      Zaj se vijdi, kakši bedaki pa primitivci ste razni gostje. Rejsan škoda, ka se je Prekmurje osvobodilo, pa škoda teh lidij pa mladih življenj šteri so spadnoli na naših tleh. Boukše, ka bi van vladali madžarski okupatori, tej bi vas bar reda navčili, pa delati, pa kak nej goflati tisto o čemer nemate pojma, ka pač ne razmite.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.