https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sedmi dan reke Mure v Gornji Radgoni

12.05.2015 ob 8:00  

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Gornja Radgona je tudi letos, v sodelovanju z Društvom Moja Mura, ter Prostovoljnim gasilskim društvom iz avstrijske Radgone (FF Bad Radkersburg), pripravilo VII. dan reke Mure 2015“. 

Tekmovanje na reki Muri, drugače imenovano „Dan reke Mure - Gornja Radgona & Bad Radkersburg 2015“, je potekalo na relaciji med Termami Bad Radkersburg in mostom čez reko Muro med obema Radgonama, končni cilj pa je prvič bil na novem pristanu, ki je velika pridobitev za Gornjo Radgono in okolico sploh.

Po prijavi 18. moških in 4. ženskih ekip ter žrebanju vrstnega reda tekmovalnih ekip, se je začelo zanimivo tekmovanje, ki je potekalo na izpadanje. Udeležence tekmovanja, ki ga je strokovno povezoval Branko Klun, so med drugimi pozdravili tudi župan Gornje Radgone Stanislav Rojko ter župan Bad Radkersburga ter okrajni glavar iz avstrijske Štajerske - Josef Sommer in Alexander Majcan.

Tokratno tekmovanje, ki se ga je udeležilo skupno 22 ekip predvsem iz pomurske in štajerske regije, a tudi iz drugih delov države, ter iz sosednje Avstrije, je potekalo v kategoriji rafting čoln (posadka s 6 + 1 člani ekipe). Oganizacija bila izvrstna, ob tem so varovanje na reki Muri izvajali člani reševalne postaje GA-PO-RA iz Gornje Radgone, ter gasilci iz Bad Radkersburga.

Na samem tekmovanju je letos bila najboljša ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Savci, ki je tudi sploh najuspešnejša na dosedanjih prireditev, kajti po dvakrat je že bila prva in druga. Takoj za njimi je bila ekipa iz sosednjega Bad Radkersburga, tretje mesto pa je šlo v Pristavo pri Ljutomeru.

Med dekleti so pričakovano slavile tekmovalke Kajak, kanu in rafting kluba Petanjci, pred PGD Senešci iz okolice Velike Nedelje, in Stavenske flore iz Stavešincev. Po tekmovanju so vse ekipe prejele priznanja za sodelovanje, vsak član spominsko majico, prve tri uvrščene ekipe pa so prejele še pokale in medalje ter praktične nagrade.

Letos so na „Moji Muri“ aktivno sodelovali tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki so v sodelovanju z inšpektorjem za plovbo po celinskih vodah iz Ministrstva za infrastrukturo, predstavili način nadzora plovbe po celinskih vodah. Prireditev so popestrili tudi lastnik ameriških vojaških starodobnikov, seveda pa na dogodku ni manjkalo niti kulinaričnih in drugih dobrot.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2015 ob 10:10 gost

      Kako pajaci v uniformah skačejo okrog enega , ha,ha,ha,...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2015 ob 18:50 gost 1 gost

      končno se odvija nekaj na Muri........

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.