https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Murskosoboški osnovnošolci s športom proti zasvojenosti

Murska Sobota, 14.5.2015  

Vseslovenska akcija Veter v laseh, s športom proti zasvojenosti, je letos potekala ža 20. zapored v številnih krajih po vsej Sloveniji. V sredo so se ji z raznimi športnimi aktivnostmi pridružili tudi murskosoboški osnovnošolci. Akcija nosi pomembno sporočilo, da je športna aktivnost zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljša protiutež vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

 

Pokroviteljstvo za izvedbo letošnje prireditve je v Murski Soboti prevzel župan, dr. Aleksander Jevšek. Skupaj s predsednico Športne unije Slovenije,  Leni Fafangel, sta podpisala Pismo o nameri. Zavedata se pomena športa kot »vzgojno - rekreativne« dejavnosti, ki mladim omogoča zdravo zabavo, druženje in kvaliteten način preživljanja prostega časa. Športna aktivnost je odlična alternativa vsem oblikam zasvojenosti. S Pismom o nameri sta se zavezala, da bosta po svojih najboljšim zmožnostih zagotavljala možnost druženja mladih ob in s športom v prostem času.

Učenci murskosoboških osnovnih šol so se na igrišču Partizan pomerili v košarki, nogometu, odbojki, ritmični gimnastiki in plesu, izvedli štafetni tek z ovirami in se risali s kredami na asfalt.

Akcijo je pod sopokroviteljstvom MO Murska Sobota in Športne unije Slovenije organiziralo in izvajalo Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota s pomočjo strokovnih športnih sodelavcev Športne zveze Murska Sobota. Po besedah organizatorja se je ob letošnji 20. obletnici akcije zbralo rekordno število učencev, kar 207. Še posebej so izpostavili veliko število učencev OŠ IV Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2015 ob 8:38 gost

      Uboga Jasmina Opec se včeraj ni mogla rešiti največjega nakladača , ki je hodil okrog nje in blebetal v nedogled prazne priče, katere so uspele pri bivšem županu. Gospodu Jevšku čestitke za organizacijo in še vreme je bilo dobro za tako prireditev.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.