https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na ekonomski šoli uspešno zaključili mednarodni raziskovalni tabor

16.05.2015 ob 7:00  

Včeraj so študentje iz Novega mesta, Celja, Slovenj Gradca, Zagreba in Murske Sobote v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota na zaključni prireditvi predstavili rezultate raziskovalnega dela, nastale v okviru 7. mednarodnega raziskovalnega tabora ŠPIC-a.


Na letošnjem že 7. mednarodnem raziskovalnem taboru, ki ga je organiziral ŠPIC, Študentski podjetniški in inovacijsko-raziskovalni center, potekal pa je med 13. in 15. majem, so dijaki iz Novega mesta, Celja, Slovenj Gradca, Zagreba in Murske Sobote v raziskovalnih nalogah preučili naslednja področja: pravni vidik uvedbe davčnih blagajn v Sloveniji, optimiranje stroškov letalskega prevoza iz Ljubljane in Zagreba, analizirali so vpliv socialnega položaja mladih na zdrav način prehranjevanja, zanimalo jih je tudi, kako preživeti sanjske počitnice na Havajih čim ceneje.

Na Havaje v lastni režiji

Z rezultati zanimivih ugotovitev raziskovalnega dela so mladi raziskovalci seznanili svoje študijske kolege in profesorje. Med drugim so ugotovili, da davčne utaje slabo vplivajo na gospodarsko rast, družbeni standard in stopnjo brezposelnosti, zato kot rešitev predlagajo pavšalno obdavčitev. Druga skupina, ki se je ukvarjala z optimizacijo potnih stroškov, je ugotovila, da je optimizacija zelo težko določljiva, saj se cene dnevno zelo spreminjajo, nekatere celo za 50 odstotkov. Skupina, ki se je ukvarjala z vplivom socialnega položaja mladih na zdrav način prehranjevanja, si želi, da bi se osveščenost mladih na tem področju povečala. Zadnja skupina, ki je raziskovala priljubljeno počitniško eksotično destinacijo – Havaje, predlaga potovanje v lastni režiji, kjer je prihranek okrog 35-ostoten.

Mladim raziskovalcem je čestital tudi dr. Beno Klemečič, direktor zavoda in ravnatelj VSŠ, po njegovem mnenju je pomembno, da študentje že v času izobraževanja pridobivajo praktična uporabna znanja in kompetence ter se usposobijo za raziskovalno delo in reševanje konkretnih problemskih situacij.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.