https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske v Rakičanu

Rakičan, 15.05.2015 ob 17:00  

Letališče v Rakičanu je bilo danes prizorišče osrednje slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske. Na ta dan leta 1991 so slovenski naborniki vojaški rok začeli služiti v Sloveniji. Slavnostni govornik je bil predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil, Borut Pahor. Slovesnosti so se udeležili številni najvišji predstavniki slovenske vojske in politike ter gostje.

 

Zbrane sta nagovorila ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je pred kratkim nastopila svoj mandat in načelnik Generalštaba Slovenske vojske Andrej Osterman. Ministrica je med drugim povedala, da se bo zavzemala za to, da bo vojska blizu državljanom. Ena njenih prvih usmeritev bo iskanje čim bolj ustreznih rešitev za kadrovske izzive.

Slavnostni govornik prireditve pa je bil predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil, Borut Pahor. Pahor je med drugim povedal, da smo ob obstoječi strukturi, slabih dohodkih vojakov, nespremenjenih nalogah in razpoložljivih virih dosegli najnižjo raven možnosti delovanja. Po njegovih besedah moramo to oceno vzeti zelo resno. Izpostavil je, da je Slovenija ena najbolj varnih držav na svetu. »Slovenija je miroljubna država, njena politika pa je politika miru in prijateljstva«, je med drugim poudaril Pahor. Ter nadaljeval: »Vzhodneje in južneje od nas so krizna žarišča, ki majejo mednarodni mir in varnost. Soočamo se z novimi varnostnimi izzivi, kot jih v zgodovini še ni bilo. To terja od nas in naših zaveznikov dvoje. Prvič, proučiti in izkoristiti vse možnosti za mirno rešitev sporov. Drugič, izvesti vse potrebno za učinkovito vojaško pripravljenost«. Vendar ima Slovenska vojska po njegovem prepričanju velik ugled, ljudje se na svojo vojsko lahko zanesejo, ji zaupajo, cenijo profesionalnost na misijah v tujini ter so hvaležni za pomoč pri naravnih in drugih nesrečah. Svoje nagovor je začel in končal z vzklikom za koga, na katerega je zbrana vojska glasno odgovorila, da za Slovenijo.

V kulturnem programu je nastopil orkester Slovenske vojske s pomurskimi glasbenimi gosti.  Pripadniki enote za protokol pa so ob tej priložnosti izstrelili tri salve iz šestih topov. Pripravili so statično in dinamično predstavitev svojih zmogljivosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2015 ob 18:42 323232 gost

      Ka so pa Pahor, Židan, Kučan, nova obrambna ministrica vsi tak slabe vole? Nej ka so se kaj svadile?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2015 ob 20:23 ms gost

      Pa so dnevnice dobili .Pahor se že zadnjič motal pa slino po Soboti pri spomenijki .Tej so deleč od vojske .Vojska je bila JNA kero smo slöjžili .To so skavti bole

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2015 ob 21:19 gost

      Meni je smešno, ko vidim soboške loleke na odru, ki so v malih nebesih, da stojijo na odru in se počutijo pomembne ob dnevu slovenske vojskein nimajo nobene zveze z njo. bruh,bruh,.. Take država rabi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2015 ob 21:21 zujo gost

      Strijc so tüdi prišli celo v bejlon mantlini .E strij,strijc ka si državo Jugoslavijo raztrgal .

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2015 ob 21:30 grof gost

      Vepra so tődi sebov pripelali či glij je dobil kapač v rit . E moj boug ka se dela

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.05.2015 ob 21:33 lol gost

      No svinjski direktor Židan se tüdi priključo strijcon

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.05.2015 ob 22:34 gost

      glavno.dodro.jeli.pili.pa.dnevnece.dobil

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.05.2015 ob 0:29 nočni čuvaj gost

      Vsaka čast in oblast naši lepi gardi z opremo, ka dol spadneš!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.05.2015 ob 4:17 gost

      Na proslavi so bili res samo taki, ki nosijo enormne zasluge za prosperiteto nase pokrajine, za vehementno podporo mikrogospodarstvu in s tem rasti celotnega gospodarstva periferije, ustvarjanja delovnih mest in povprecnih plac ter pokojnin, ki se jih ne bi sramovali niti na Svedskem. Se opravicujem. Napacni clanek. LP

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.05.2015 ob 8:45 vinko megla gost

      Jezu kak so se edni visko džali ovačik pa so navadni kmetje he he.Vredik je za edne bilou so pa se dobro najeli in tou kšenki vepa zato je tudi narod prišo vkup če nebi jestija bilou kšenki bi tej somari sami sebi gučali pa ploskali.Taka jesti je glavno dajmo kšenki pa narod prijde vkup pa če glij je samo pasol. Ej rejan narod pravi kmetov......

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.05.2015 ob 14:00 gost

      Resno so bili sami ta pravi na odru, potem imajo določeni svoje novinarje in jih morejo objavljati po medijih v Pomurju. Na koncu ugotoviš, da se eni in isti namišljeni direktorčki s svojimi butalci prikažejo povsod po Pomurju v oblekah in se slikajo, da se potem počutijo pomembne bedake.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.05.2015 ob 22:44 gomilički oltajmer gost

      He he lekar se je Pahor posro v hlače ova kobila se pa je polulala no stičko je pa tak mali ka mu je lekar zlata žila od pasola vo prišla ka si ti ja zbesno .Vinko megla resan prav maš jest so hodili kšenki sramota......

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.05.2015 ob 14:03 Rarok gost

      Nejsan pa vido toga novoga borčevskega predsednika Miloševiča. Kučan je pa bil. hm.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.05.2015 ob 20:53 gost

      Sem bil v Rakičanu in zelo dobra predstava vojske.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.