https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Oktobra bodo v Murski Soboti potekali Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja

Murska Sobota, 16.05.2015 ob 12:00  

V Salonu Murska Republika v Murski Soboti je v petek potekal prvi sestanek organizacijskega odbora za pripravo prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2015. Gre za tradicionalno prireditev, ki bo letos že šesta zapored. Na njej bodo predstavili sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Prireditev bo od letos naprej poimenovana po Miranu Bogataju, dolgoletnemu poveljniku Civilne zaščite. Župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek in generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje, Darko But, sta v petek podpisala dogovor o sodelovanju pri organizaciji prireditve v Murski Soboti.

 

Prireditev bo potekala v Murski Soboti med 1. in 3. oktobrom letos. Odbor za organizacijo prireditve, ki ga je vodil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan, sestavljajo predstavniki vseh najpomembnejših delov sistema varstva pred naravnimi  in drugimi nesrečami ter predstavniki MO Murska Sobota.

Jevšek je ob tem povedal, da v MO Murska Sobota posvečajo posebno pozornost enotam za zaščito in reševanje. Z veseljem so se odzvali soorganizaciji prireditve. Poskrbeli bodo, da bo prireditev uspela. V prireditvah, ki jih obišče nekaj tisoč ljudi, vidijo tudi gospodarsko priložnost. Ljudje, ki bodo prišli na prireditev, si bodo lahko ogledali naše mesto in tudi preostalo regijo ter se morda vračali kot turisti. 

Darko But pa je povedal, da so veseli da se je MO Murska Sobota odzvala k soorganizaciji. Želijo utrditi občutek varnosti prebivalcem, da v katerikoli nesreči ne bodo ostali sami in bodo deležni odziva s strani  reševanih sestav. Razkril je, da poleg predstavitev posameznih reševalnih sestavov lahko pričakujemo tudi konference in posvete, izvedli bodo tudi mednarodno gasilsko tekmovanje, državno preverjanje ekip prve pomoči in veliko državno vajo. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2015 ob 17:58 naduti pav gost

      soboški pav je še nika konkretnoga nej napravo. Razen ka sponzorejra multinacionalko Red Bull in ka je prevzel nagrado za soboško občino kak finalistko med najbole prodornimi občinami v SLO v letu 2014 (za čas županovanja staroga župana, gda je pav gučo, kak smo v riti, zdaj pa njemi je nej bilo teško sprejeti nagrado, štera kaže glih kontra od njegovih besed). Dvojna morala njemi očitno neje problem :)

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.