https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Lušt odprl svoja vrata za obiskovalce

Renkovci, 17.05.2015 ob 7:05  

Lušt je včeraj v Renkovcih priravil dan odprtih vrat.


Obiskovalci, ki so včeraj množično prihajali v rastlinjake v Renkovcih, so se razvajali ob pokušanju različnih sort paradižnika, ki so ga lahko kupili po akcijskih cenah. Sprehodili so se lahko po rastlinjakih in si ogledali, kako poteka vzgoja paradižnika, nato pa so se lahko pozabavali ob ritmih skupine Blue Planet in petju Alme Merklin. Za razpoloženje sta poskrbela tudi Miran in Primož, ki sta izvedla nagradna žrebanja ter animirala zbrane ljubitelje paradižnika.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2015 ob 9:47 vinko megla gost

      Jezuš kak so včasik edni kredik bilij samo ka je kšenki jesti bilou.Včasik so prišli ledje od hupkačov do naj večjij manjakov vse je bilo v polnon teki he he jesti je glavni problem lekaj v Pomurji ej draki kmetavzari tak se ponizujete sramota.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2015 ob 9:59 krofaš gost

      Malo so jih notri gnali ka do pa bole köpövali češ kak je DOMAČE te de pa pa velki dobiček .Še svinjski dir.Židan je tan möl nous poulek .Čödno kak je negda bil dober super dober Španski in Italjanski paradajz .Tisti raste vö zemli renkovski pa v gnojnoj brozgi punoj kemikalij .Nikoli nisem in ne bom köjpo še menje pa jo te paradajz

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2015 ob 10:05 gost

      alo,krofaš pa megleni,ita pa se oba z posranof meklov strelta. Nemren vurvati,ka tou se za naroda klači našo lejpo zemlo. Rad bi pa spozno toga meglenoga. Tou kakše ma komentare,bi ga mogla cia terati.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2015 ob 10:46 gost

      TAKO JE !!! Krofaša , pa meglenoga pred zijd, pa z posranov meklof nabiti po tema nourima glavama !

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2015 ob 10:53 paradižnik gost

      Lüšt gor ali dol. Slovensko gor ali dol. Dejstvo je, da je ta paradižnik veliko predrag. Kaj mislijo,m da je iz zlata?. Kdo še pada na take fore, da je sedaj nekaj boljše, če je Slovensko? Nas je komaj 2 milijona in kakšnih 10 let nazaj smo komaj pričeli uvajati malo višje standarde, ki so jih drugje že dolgo poznali. Drugje po Evropi so že veliko pred nami imeli visoke standarde kvalitete. Te fore, da je Slovensko boljše ne vžgejo pri ljudeh, ki imajo kaj v glavi. Največ pol te cene je vreden ta paradižnik. V bistvu bi te uvožene sadike v uvoženih balah "zemlje" lahko rasle kjerkoli. Tipično Slovensko pa je, da je treba nabit ceno, da se hitro pokrije kredite. PREDRAGO JE !!!!

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2015 ob 13:23 x gost

        veš zakaj je več vreden? ne gre se za ceno in ne gre se za to, da je iz slovenije. Gre se zato pod kakimi pogoji je pridelan in na kakšen način. Če boste za en paradižnik, ki stane 16 centov in je skorajda belo-rdeč, voden in pa iz neke druge države, po možnosti še Španije, ne morete rečti, da je boljši. Lušt je boljši, ker lahko celotno slovenijo verjetno prevoziš tako da klestneš s prsti in od trenutka ko je paradižnik odrtgan do trenutka, ko se znajde na tvoji mizi mine vleliko manj časa, kot če pripeljejo paradižnik k nam v slovenijo iz Španije. Lušt ima možnost DOZORETI sam po sebi in tako razviti čim več bogatih hranilnih snovi, katerih namen je v bistvu zauživanje tega sadeža. Španski paradižnik se ne malokdaj utrga še nezrel in je hranilno veliko manj bogat kot tisti, ki ga pustijo, da dozori. ZATO je lušt več vreden in ZATO je dražji.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2015 ob 11:25 gost

      ta paradajz samo voda ukusen pa je.nej pa tešanovski je bokši pa cenejši velka reklama

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2015 ob 11:39 Veter v laseh gost

      Za Vinkoja in Meglo mijslin ka sta tudi vidva bila na tej prireditvi ob dnevu odprtih vrat. Samo sta se nej mogla tak najesti, ka vaj je že bilau malo sran kelko sta spravila v želodec. Zakaj enkrat ne bi kaj pohvalnega napisali za naš kraj. Če že služijo denar z tem paradajzom, vsaj nekateri imajo tudi korist od tega, saj dobijo lepo plačo in kar je najpomembnejše je plača vedno na določen datum. poglejta koliko domačinov je zaposlenih v paradajzu. Svetujem vama da se bolj podata v fizično delo kot pa skakanje po tipkovnici.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2015 ob 12:03 krofaš gost

        Veter ...ščešen se jes na te paradajz .Nokoli ne odi po prireditvaj in ka bi čakal ka bi žrl ka žerete vij edni .Ne mijne vikend ka ne bi zvohali ge se kaj gej za šenki .Prekmurski človik je nikoli nej bil tak lakoten kak je zdaj gratal .Še stalno man telko pejnez ka si lejko privoščim dopust z družino in da nismo lačni .Niko nisem in ne bom köpöval SLOVENSKO ker so cejne visoke in ni kvalitete .

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2015 ob 11:49 gost

      Pomurec.com najboljši spletni portal v Prekmurju? Na tem portalu je tako kot da bi vso živino pustil na pašo! Žalostno, da se živali znajo obnašati, človek pa je čedalje bolj podoben živali.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2015 ob 16:12 gost

        Človek ni podoben živali, on je največja zver na Zemlji. Žal smo to VSI brez izjeme, tudi ti in jaz, ki sem zaradi tega nesrečna, ker se to ne da spremeniti.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2015 ob 12:35 vinko megla gost

      gost12,03@ he he človik pošteni je doma in ne odi po vsej prireditvaj ge je kšenki ha... krofaš ti si zakon ge odiši kaj ... Hej si tudi tij se malo odmakno zavolo tej somarskij kmetov ali lakotnjakopv. Menej bi sramota bujla če bi telko hodo žrejt kšenki okoli..

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.05.2015 ob 18:07 gost gost

      Ka vas resno tak fejst boli, če je nešče uspešen, ka morate telko štenkariti :)) Dober ali nej dober, dragi ali nej predragi, to je vse stvar okusa. Glede na pisanje po ton portali bi si človek mislo ka je paradajz zelo slab in da bo ta stvar neslavno propala. Ampak, če pogledaš širše, vidiš ka ga narod večinoma hvali, kupuvlejo ga po cejli sloveniji, edni se pripelajo iz drugoga konca Slovenije do rastlinjaka v Renkovcaj in so navdušeni, se pravi ka je zgodba precik uspešna, pa če se edni tu na ton portali na trepalnice postavite pa lejko štenkarite kelko ščete, še vedno de narod kupival tej paradajz.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.05.2015 ob 18:11 RAJKA gost

      PRAVI KRAJ ZA PARADIŽ NA ZEMLJI, RAJSKO JABOLKO JE PA ITAK NAJBOLJŠI SADEŽ!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.05.2015 ob 21:22 koruza gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.05.2015 ob 9:00 češnja gost

      Ne gre zato, če je ta paradajz dober ali ne. Ta paradajz je dober. In tudi marsikateri drug paradajz je dober. Problem je drugje. Kot prvo je predrag. Kot drugo je že prek glave stalno oglaševanje, da je nekaj Slovensko in potem se še posledično nabije cena. Kot, da drugje ne bi imeli kvalitete. Ko so drugje pridelovali tone in tone različnih stvari in to v vrhunski kvaliteti, še mi nismo vedeli, kaj in kako. Zato mi gre na jetra vedno neko nabijanje, da je izdelek Slovenski. Ne glede, če je to paradajz ali meso ali kaj drugega. Večina ljudi pač nima toliko denarja, da bi plačevala tako visoko ceno. Mimogrede. Zadnjič sem videl v dveh različnih trgovinah podobno zgodbo. Več različnih paradižnikov. Dražji se je zelo slabo prodajal in je bil čez nekaj dni že v zelo slabem stanju, da so ga vrgli stran. Cenejši se je v trenutku prodal. Ljudje pri nas pač niso tako bogati. Tudi v Lidlu sem videl, da se je Luštov paradajz slabo prodajal. Mogoče je kje v Ljubljani slika malo drugačna, kjer imajo državne plače. Za Pomurske razmere pa je cena absolutno previsoka.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.05.2015 ob 18:16 medo gost

      Hvalijo tisti kero so cejli den bilij tan pa jeli za šenki .Takša brezposelnost v Prekmurji tü se pa vü mečejo ka köpöjejo te dragi paradajz ovači pa doma krumplovo župo mlatijo .Ko je Nizozemska ,Španija in Italija pridelovala tak kak zdaj v Renkovcaj smo še mij samo poslöjšali od pridelave .Končno pa svinjski dir.Židan zna gda se talajo ne povratna sredstva za to pa se je mastil tam

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.