https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dan odprtih vrat murskosoboškega Zavoda RS za zaposlovanje

Murska Sobota, 22.05.2015 ob 7:05  

Včeraj, 21. maja, so po vsej Sloveniji odprli Zavodi za zaposlovanje svoja vrata. Dan odprtih vrat je letos drugič zapored potekal na vseh 75. lokacijah po Sloveniji kjer delujejo, na uradih za delo, območnih službah kot tudi na vseh lokacijah Centralne službe.

 

V murskosoboškem Uradu za delo so potekali zaposlitveni razgovori delodajalev s potencialnimi zaposlenimi kot so Kor Tekstil d.o.o, ki išče šivilje, Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z., ki išče zavarovalne zastopnike, podjetje Proconi d.o.o, ki išče vzdrževalce in Goričanka d.o.o,. ki išče skladiščnike in prodajalce.

Obiskovalci so si lahko ogledali pisarne za delodajalce, karierni svetovalci so svetovali in pregledovali ponudbe za delo in življenjepise, s sodelavci oddelka za APZ so informirali o aktualnih ukrepih aktivne politike zaposlovanja, v sodelovanju z Ljudsko univerzo Murska Sobota, Pomelajem z.o.o ter Anito Ostrič in Angelo Marton pa so predstavili programe za brezposelne osebe. Potekala je tudi delavnica o tem, kako napisati prijavo na prosto delovno mesto.

V Kariernem središču pa so predstavili pripomočke za samostojno vodenje kariere, v sodelovanju z Mozaikom, društvo za socialno vključenost so predstavili socialno podjetništvo. V nadaljevanju so se predstavila socialna in invalidska podjetja kot so Zavod Korak naprej, Mozaik, društvo za socialno vključenost, Elektromaterial IPO d.o.o in ARCONT IP d.o.o. Za dijake zadnjih letnikov SPTŠ Murska Sobota so izvedli še  delavnice o vstopu na trg dela za mlade.

Namen Dneva odprtih vrat je obvestiti javnost o konkretnih dejavnostih, ki jih Zavod izvaja kot javna služba za zaposlovanje ter povečati prepoznavnost vloge in pomena Zavoda v slovenskem prostoru.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2015 ob 8:44 Sami88 gost

      Kdo je bionda?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2015 ob 9:12 gost delo gost

      Tej do meli dan odprtih vrat? Vse bi jih trbelo razgnati, šteri so bili kdaj tan znajo, kak je. Ta slujžba je čijsta zguba za državo, samo plače vličejo. Komi so že kda pomagali. Kda pa kaj pijtaš, pa ne vejo nič. Niti njihova pravna slujžba ti ne vej dati odgovora, ka oni vse zakone nemrejo poznati. Vedno več jih je pa zaposlenih, pa tudi nega nikšoga razpisa. Te do pa drugin svetovali?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.