https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ruth Hrelja - organizatorka prve garažne razprodaje v Pomurju

Trimlini, 29.05.2015 ob 7:00  

Ruth Hrelja , organizatorka garažne razprodaje v Lendavi, ki se je po dvanajstih letih vrnila v domači kraj, se je odločila, da naredi dogodek, ki bo povezoval ljudi in bi v tem času krize pripomogel k temu, da ljudje najdejo zanimive stvari po privlačnih in spremenljivih cenah.


 

Že prejšnji vikend je v vaškem domu v Trimlinih organizirala prvo garažno razprodajo. Kot sama pravi, je ta prvi dogodek uspel. »Beseda garažna izhaja iz ZDA, kjer se ena stanovanjska hiša odloči, da bo organizirala garažno razprodajo na svojem dvorišču, pred svojo garažo in se reši svojih odvečnih stvari, kot so kuhinjski pripomočki, oblačila, nakit…, kar se mi je zdela zanimiva ideja. V sosednjih državah je veliko bolšjih sejmov, jih pa v naši okolici ni. Odločila sem se, da organiziram to razprodajo z mislijo, da imajo ljudje stvari, ki bi se jih radi rešili, malo zaslužili ali kaj zamenjali.«

Mesec dni iskanja primerne lokacije za izvedbo dogodka

Ruth si je zastavila cilj, da se razprodaje udeleži vsaj dvajset prodajalcev, kar ji je tudi uspelo. Med samo pripravo razprodaje se je spopadla z birokracijo. Po enem mesecu iskanja primerne lokacije za izvedbo dogodka ji je nesebično ponudila prostor nova direktorica hotela Elizabeta, vendar ji je vreme žal zagodlo, zato so Trimlinčani ponudili lokacijo v vaškem domu.

Najbolj zanimive knjige in igrače

Ljudje so na razprodajo prinesli marsikaj. Ruth se je ob tem malo pošalila, da na razprodaji ni videla slona, šivanko pa je. Je pa dogodek obiskalo več kot petdeset ljudi, ki so se najbolj zanimali za knjige, igrače in elektroniko. Upa, da bo takih dogodkov na območju Lendave še več in da bo občina pokazala nekoliko več zanimanja in razumevanja za tovrstno organizacijo dogodkov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.