https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Apače išče zasebnega vlagatelja za elitni kamp

26.05.2015 ob 10:00  

V občini Apače so si za oživitev turizma zamislili glamping – elitne oblike kampiranja.


Za uresničitev njihove poslovne ideje in poslovnega načrta, zdaj iščejo zasebnega vlagatelja, ki bi se projekta lotil in vanj vložil 1,5 milijona evrov. Občina je naročila analizo projekta, ki je pokazala, da bi se potencialnemu vlagatelju naložba povrnila najpozneje v sedmih letih, bo predpostavki, če bi poslovala z več kot 50% zasedenostjo.

Dolgoročni najem

Za kamp je predvidenih 8.800 kvadratnih metrov stavbnega zemljišča in 42 tisoč kvadratnih metrov vodnih površin. Zemljišča za kamp pa ne morejo prodati, daj so ga lani pridobili od obrambnega mnistrstva in se zavezali, da ga ne bodo prodali, zato ga ponujajo v dolgoročni najem za zanemarljivo letno najemnino. Letna najamenina v Zgornjem Konjišču, to je območje, kjer je predviden kamp, bi znašala samo 0,12 evra na kvadratni meter zemljišča.

22 vil, vsaka bi imela svoj jacuzzi

Investitor bi uredil elitni kamp z 22 vilami, vsaka pa bi imela tudi svoj jacuzzi, v katerem bi vodo ogrevali na drva. Kamp bi imel savno, ognjišče, zeliščni vrt, osrednji objekt s teraslo in pomol.

Foto: finance.si

V sozvočju z naravo

Kamp bo moral biti v sozvočju z naravnimi danostmi okolja, saj gre za območje, kjer so v preteklosti kopali gramoz, zato je kar nekaj gramoznic, en del pa je tudi na območju Nature 2000, gre za habitate različnih vrst ptic in rib. Na delu tega območja pa je urejen tudi športnorekreativni center, ki ga letno obišče med 45 in 50 tisoč ljudi.

Manjka kanalizacijski sistem

Na območju kjer je predvidena cona za razkošno kampiranje manjka kanalizacijski sistem, zato bo verjetno potrebno narediti še kakšno okoljsko presojo, vendar na občini ne pričakujejo večjih zapletov, poročajo finance.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.