https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Odziv Mestne občine Murska Sobota na javni poziv svetnika Antona Štihca

28.05.2015 ob 15:30  

Na Mestni občini Murska Sobota v celoti zavračamo očitke g. Antona Štihca in ga pozivamo, da vsa dejstva povezana v zvezi s povračilom škode, nastale s sklenitvijo posojilne pogodbe med javnim podjetjem Komunala in Športnim društvom nogometna šola Mura 05, predstavi pristojnim organom v kazensko preiskovalnem postopku, ki je v teku in pristojnemu sodišču v odškodninskem postopku, ki bo sprožen zoper njega s strani javnega podjetja. Menimo, da je namen javnega poziva zgolj odvračanje pozornosti od bistva problema, da je Javnemu podjetju Komunala, tudi zaradi domnevnih ravnanj g. Štihca, nastala škoda v višini najmanj 187.000€.


Vse postopke povezane v zvezi s podajo soglasja za uveljavljanje odškodninske odgovornosti v zvezi s povračilom škode zoper odgovorne osebe, je mestna uprava vodila zakonito in transparentno. V sled tega je bilo mestnemu svetu dvakrat predlagano  glasovanje o podaji soglasja k uveljavljanju odškodninske odgovornosti tudi zoper bivše nadzornike. Morebitni sprejem sklepa s strani mestne uprave za uveljavljanje odškodninske odgovornosti zoper bivše nadzornike brez soglasja mestnega sveta, h kateremu poziva g. Štihec, bi pomenil kršitev dolžnega ravnanja in prekoračitev pristojnosti.

Iz poročila o glasovanju iz 5. dopisne seje izhaja, da je glasovalo 13 članov mestnega sveta, od tega je bilo ZA predlagani sklep 11 članov, proti ni bil nihče, 2 člana pa se o tem nista opredelila. 13 članov, med drugim tudi 2 člana iz Modre liste Antona Štihca, ni oddalo glasovnice. Ker v skladu s poslovnikom mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, za sprejetje sklepa ni bil dosežen pogoj sklepčnosti, saj se k glasovanju prijavilo le 13 članov mestnega sveta, za izpolnitev pogoja veljavnosti odločanja (sklepčnosti) pa je potrebno najmanj 14 članov mestnega sveta, predlagani sklep ni mogel biti sprejet.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2015 ob 16:19 Baraba gost

      Javnega poziva pa nočete pokazati? Kaj a je Štihec mogoče zapisal resnico?

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.05.2015 ob 21:16 "falot" gost

        nekaj je narobe , vržena je kost za glodanje , pomagajte z kakšnim koristnim namigom !

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2015 ob 16:23 piškotek novinarstvo gost

      O čem to pišete? A Štihecovo izjavo pa ne objavite, samo odziv občine na njo? Jaki medij. Bravo Pomurec.com. Sledi piškotek. Čeprav se mi dozdeva, da večina piškotkov gre na Sobotainfo in so vas na Pomurec.com dali na stranski tir.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2015 ob 16:25 gost gost

      Komunala ima svojega direktorja in nadzornike a glej ga zlomka, edini kriv po Jevškovem je Štihec. Ne direktor, ne nadzorniki, ne svetovalci, ne svetniki. Od kje ta selektivna pravna logika g. Jevšek? Po revolucionarnem pravu vaših rdečih vzornikov: "če nisi naš, si proti nam!" Kaj ko bi g. Jevšek odgovorili na katero o naštetih vprašanj? 1. Posojilo je bilo nakazano iz tržnega dela podjetja Komunala na katerega občina nima vpliva. Za to so pristojni in odgovorni direktor in nadzorni svet, ker oni sprejemajo sklep. Od kje vam pravljica, da je to posojilo šlo iz javnega denarja in za to krivite Štiheca, ker je kao nastala javna škoda? 2. Odškodninska tožba zoper Štiheca se lahko vloži, če pride do oškodovanja javnih sredstev. Koliko točno, v EUR, je bila občina oškodovana? Vi torej pravite, da je Štihec teh 187.000 nakazal tržnemu delu Komunale (ne javnemu, na katerega ima občina vpliv) in tako oškodoval javna sredstva? Upam da veste, da po zakonu tega občina NE MORE storiti. 3. Se vam ne zdi, da je takšen način rinjenja v drek političnega nasprotnika samo preusmerjanje pozornosti od svoje nesposobnosti? Se kaj v Soboti dogaja? Koliko delovnih mest, če odštejete svoje "povezane", ste že zrihtali? A bi jih znali našteti na eno roko? 4. Kakšno je vaše mnenje glede zadnje seje, ko ste točko o spornem posojilu obravnavali komaj, ko je Štihec že odšel in se na ta način ni mogel braniti pred zavajanjem (direktorja občinske uprave) javnosti in mestnih svetnikov? Se vam ne zdi, da je to tipičen primer strahopetnosti? 5. Zakaj ste točko KOMUNALA dali na dnevni red 3 dni pred zastaranjem odgovornosti nadzornikov (iz vrst vaših političnih podpornikov)? Ne se izgovarjati na Komunalo, ker je Komunala občinsko podjetje, torej ste posredno Vi tam šef (itak imate svojega človeka tam za direktorja in vašega velikega podpornika Šiftarja za njegovega svetovalca). 6. V nadzornem svetu morajo sedeti ljudje z integriteto (in ne strankarsko izkaznico!!!) na katere SE NE DA VPLIVATI!!!! Zakaj pri omenjenih nadzornikih iz vaših strank ni tako, ker je baje nanje vplival Štihec? 7. Koga vaše politične podpornice (SD, LDS) kadrirajo v nadzorne svete, če se baje da vplivati na njih? Nimajo te integritete? Dovolj je, da so prave barve? 8. In na koncu bolj za šalo kot zares: kako to, da je vaša podžupanja ga Opec glasovala proti na vašem "blefu za javnost" dopisni seji? Vas SMC tudi več ne podpira, če so vsi bili proti? Vsi vemo, da je zadaj perfidna igre, ki želi SD prikazati v lepi luči, grde posle pa (kot že ponavadi) v akciji "reševanja vojaka Ebenšpangerja (SD) izvedejo "povezani" v SMC in Ljudski stranki. Vsi so bili že "povezani" (beri izplačani) s službami in občinskimi sredstvi v proračunu, zato z veseljem opravljajo grde posle za svojega patrona. Upam, da vas bo Štihec tožil (vidim na www.stihec.si da je javni poziv že poslal tudi na policijo) in da se bo ta sistemska korupcija v mestnem svetu končno znašla na sodišču.

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2015 ob 17:04 gost občan gost

      Ka to pišete sami Štihcovi podporniki, što de li čito vaše bluzenje?

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2015 ob 18:57 artur gost

      vej pa ejnjajte že s tejmi rdečimi pa čarnimi. Tak ste kak mala deca. Vse to je samo pohlep in talanje pejnez pod mizo, ka majo pa veze rdeči ali čarni. Jeste magarci eni

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2015 ob 18:59 gost

      sigorno ti jevšek zrihto mesto na komunali ali pa pri kunjaj pa jutri vsi na konjski golaš časti smc sd sds ter kapetan

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.05.2015 ob 20:16 gost

      Najbolj se revolucionarnega prava drži SDS! Ta ka ne bluzi pa ne pijši litanij!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.05.2015 ob 21:27 gost

      vsi ste isti samo svoje iterese gledate pa čakate kak te nekumi nož zapičili v hrbet ka so nadzorniki prišli fraj ka nejtrbej za nič kriv biti ene bi pa namočili za vse krivice lepo se smc smeje ka bo služu masne pare

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.05.2015 ob 21:30 kouvran gost

      Kak koli je in što koli je krjv za vse zgübe se že pozna na našij položnicaj za vodo ,kurjavo in stanarino .Vse to kak stanarina tak vse ovo ide na Komunalo .Če de še dele tak trajalo in da bomo mij nič krivi plačevali za nekim si naj ne mislijo .Naj pazijo ka mo se mij tüdi gor postavili nemo se več dali dojiti .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.05.2015 ob 21:39 gost gost

      Zakaj Komunala ne izterja dolga od Mladinske šole ND Mura05? Njim so dali denar, nastopajo v 3 ligi. Obstajajo!!! Če so ga oni dali naprej MURI05, ki je več ni, je njihov problem. So to Jevškova policijska posla, ko se noče terjati povračila posojila od Štivana, da vrne denar, ki ga je prejel? A ni najbolj logično, da preganjaš tistega, ki so mu denar dal, zdaj ga pa noče vrniti? Da se zdaj preganja EDINO prejšnjega župana Štiheca je čista politična mučka. Nadzornike se načrtno "zastara", Štivana pa se niti nihče ne spomni vprašati zakaj denarja ne vrnejo? Novi direktor Komunale: kako je kaj z Vašo logiko????? Se ne spomnite komu ste posodili denar, da bi ga terjali nazaj? Rajši se v zahvalo za novo službo greste politične igrice proti političnim nasprotnikom? Mi vsi pa plačujemo višjo vodarino itd.????????? Te vaše politične igrice grejo preko naših denarnic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.05.2015 ob 7:57 Mič gost

      Dragi moji Sobočanci vaša politika je ena najbole zabluženih ka jih je sploh možno. V veliki meri ste pa krivi tudi vi. Koliko časa se ponavljajo že takšne zgodbe? No vi pa na vsakih volitvah volite praktično vedno iste ljudi. Jokanje tu zdaj prek komentarov vam nič ne bo pomagalo, če te na naslednjih volitvah pa zvolili te loleke, ki do vas obračali kak do hoteli. En malo čuden primer ali naj bou. Dosti ljudi na velko šinfa male občine. Ampak glej ga vraga, mogoče občasno res zaradi nesposobnosti napravijo kakšno napako, v veliki meri pa delajo za svoje občane in celo neka napravijo. V MS je pa glavno ka tej velki politiki poskrbijo za sebe, za svoje strankarske kolege itd. Briga njih, če te vi mogli dražje položnice plačevati. Pomembno je samo to, da kaserajo na raznih sejah, potem se pa izognejo odgovornosti, ko pride do težav. Do že kolegi to zrihtali. Isto de se vam dogajalo dokler končno nete s politike spucali te drhali, če te jo sploh kdaj.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.05.2015 ob 9:59 hvala gost

      Štihec, tak je to ko dregneš v udbomafijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.05.2015 ob 10:34 gost

      štihec toži to bando politično danes pa bo žurka pri konjaj v rakičani smc vse časti plača župan

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.05.2015 ob 12:17 banda gost

      Ha ha, štihec bo tožil, dobra šala. Sam v tožbah do vratu. Koga, kaj in komu bo tožil ? Štihec je politični mrlič in je bolje da se spravi kaj koristnega delat. Če pa že svetnika izigrava pa naj bo vsaj prisoten na seji, ne pa da pride, pobere sejnino potem pa odide po zasebnih opravkih. In nato še tarna, češ kako pa je zavržno da ga obravnavajo ko pa se župan ni uskladil znjegovim veličanstvov glede termina seje. Bruh

      0 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.05.2015 ob 12:59 bul gost

      Sramota!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.05.2015 ob 21:59 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      Dragi moji Sobočanci. Spomnite se mojih komentarjev, ki se jih tu napisal vedno pod istim imenom. Prvo vam moram povedati, ka mi je administrator toga portala zbrisal kar nekaj komentarov. Mere ta portal prenesti resnice. Smejšno. Istina sigdar bolij. Več komentarov mi zbrijšejo, na konci de bole bolelo. Spomlite se ka san napovedau. Krivi do tisti keri so nej krijvi, beri so zdaj nej na pravoj strani. Odgovorni do tisti, keri so nej odgovorni, beri so nej na pravoj strani.... Dragi moji Sobočanci. Zapomlite si. Z zmago novoga župana se je v Soboti začau REVANŠIZEM. Nauvi župan de se napravo, ka se stari ne bi prišeu na zaj na vlast. Spomlite se mojega pisanje o LUSTRACIJI, keri je bil tudi zbrijsani.... Pa tak naprej...

      23 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      31.05.2015 ob 21:02 LFL gost

      Tak je to ko BEDAKI ZAVEDENI izvolijo RDEČKOJA

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2015 ob 21:24 flf gost

        kakšno ga rdečkara , daleč od toga , častno je končal šolo v Tacnu in to kadetsko ( triletno ker je bila za ta kader celo preveč) , potem pa dokler se je dalo , je lezel po "partijski" liniji , ko pa se ni dalo tam naprej , pa po "demokratični" in v " demoskraciji" postal delo DR. !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      01.06.2015 ob 17:47 LFL gost

      Če te moti RDEČKO pa je naj LEVIČAR jaz ne vidim nobene razlike.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.