https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kdo dobi največ kmetijskih subvencij v Pomurju?

02.06.2015 ob 11:00  

Od danes naprej veljajo nova evropska pravila o preglednosti, po katerih morajo vse države članice, obvezno javno objaviti seznam prejemnikov evropskih subvencij za kmetijstvo.


V proračunskem letu 2014 (od 16.10.2013 – 15.10.2014) so največ plačil iz evropskih kmetijskih skladov v Sloveniji dobile Ljubljanske mlekarne, in sicer malo majn kot 2,5 milijona evrov, njim pa sledita Perutnina Ptuj s skupnim zneskom 1,83 milijona evrov in Panvita s skupnim zneskom 1,82 milijona evrov.

Med prejemniki, ki so lani iz kmetijskih skladov prejeli več kot pol milijona evrov je osem upravičencev iz Pomurja. Slednje lahko preverite v spodnji tabeli.

Podatki o upravičencih do plačil iz SKP (skupne kmetijske politike) morajo biti od danes naprej javni, zaradi večje preglednosti nad porabo EU na področju SKP, saj se za neposredna plačila kmetom, razvoj podeželja namenja več kot tretjino denarja iz proračuna EU.

Medtem ko je javna objava podatkov o prejemnikih denarja iz evropskih kmetijskih skladov irske kmete zelo razburila, pri nas kakega razburjanja ni, saj smo tovrstne podatke v Sloveniji bili v preteklosti že navajeni objavljati, poroča spletni portal finance.si.

Seznam ostalih slovenskih upravičencev je mogoče najti na naslovu www.arsktrp.gov.si.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2015 ob 23:30 gost

      Občina Radenci kaj ste naredili s tem denarjem? Ste uredili kaj v samem kraju? Ste posadili vsaj eno rožico v parku?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2015 ob 9:25 tržna ekonomija gost

      Na podlagi česa dobijo denar občine. Ukiniti vse subvencije. Subvencije so podpora lenuhom in nesposobnežem.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2015 ob 11:22 Goričanec gost

      zna se što je Panvita, naj si poglednejo gorice štere je panvita prevzela po Goričkom ali tej nemrejo iz naslonjočov viditi koakšne so v stvari sramota samo pejneze vlečejo ne delajo pa nikaj....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2015 ob 17:52 gost

      Ka so naredili ? Tu so vkluceni namakalni sistemi pa komasacije to pa obcino kar dosta kosta

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.06.2015 ob 23:04 JOŽE gost

      Koliko koristi od tega ima delavec , koliko kvalitetne in poceni hrane--skoraj nič. Delavec je tisti ki plače subvencije tudi evropske--namesto HRANO --za BIO GNOJ. Židan eden lažnjivec in manipulator.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.06.2015 ob 12:08 gost

      Ka mislite, ka so subvencije zrasle same po sebi. Ne v proračun smo jih vplačali davkoplačevalci preko dajatev državi, trošačrine, DDV, dohdnine. In gospodje politiki torej vlada jih je samo razdelila.Panvita in KG Lendava imata v najemu kmetijska zemljišča od sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, ki so državna last in zato, ker jih obdelujejo dobijo subvencije. Je to pošteno. Za tujo lastnino dobiš subvencijo. Tudi jaz bi vzel v najem 1.000 ha in lepo kasiral subvencijo. Vendar nimam zvez. Tako se lepo denar deli med prijatelji. Če se kaj pridela ali pa ne pa ni pomembno.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.06.2015 ob 14:40 10.06.2015 ob 12:08 gost

      Vendar nimam zvez. Ges san ti nej kriv če si nej pri kopanji ! Te pa samo rintaj z motikov ! Nigda so tomi pravili tlačani , zdaj so pa pač "prekerna delovna sila" . Mamo pa vse transparentno in vsi se zavzemajo , samo ges ne ven "za kaj" ????

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.