https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Oko besede se umika iz Murske Sobote

03.06.2015 ob 10:30  

Organizatorji srečanja Oko besede so sporočili, da se to zaradi prenehanja financiranja s strani Mestne občine Murske Sobote, od pomurske prestolnice poslavlja.


Kljub temu, da je Mestna občina Murska Sobota zaradi napake pri vložitvi vloge prenehala sofinancirati tradicionalno srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, na občini pojasnjujejo, da se zavedajo pomena kakovostne mladinske literature, zato si bodo prizadevali, da srečanje tudi v prihodnje gostijo v Murski Soboti.

Na razpisu za financiranje kulturnih projektov iz občinskega proračuna je bila zavrnjena vloga podjetja za promocijo kulture Franc-Franc za sofinanciranje srečanja z njihovimi drugimi vlogami za sofinanciranje knjižnih projektov. Vloga je bila zavrnjena, ker ni bila oddana v samostojni ovojnici. Predstavnika organizacijskega odbora srečanja Oko besed, Franci Just in Feri Lainšček, občini očitata, da jih ni na to nihče opozoril, čeprav je razpis predvideval tudi dopolnitev vlog.

Organizatorji srečanja, zdaj župana sprašujejo, ali se mu po 19 letih uspešnega gostovanja in po lanski uspešni predstavitvi srečanja kot zanimivega in izjemnega v svetu na svetovnem kongresu IBBY v Ciudadu de Mexicu, ne zdi  primerno izreči vsaj obžalovanja, da slovenska izvirna ustvarjalnost za otroke in mlade ter nagrada večernica nimata več domicila v pomurski prestolnici.

Na občini pa pojasnjujejo, da so doslej vedno z veseljem in v skladu s svojimi finančnimi zmožnostmi podpirali organizacijo tega pomembnega srečanja v Murski Soboti in, da bi si vsekakor želeli, da tako ostane tudi vnaprej. Na omenjeni letošnji javni razpis se je prijavilo več kot 60 prijaviteljev, ki so bili vsi obravnavani skladno z razpisno dokumentacijo. Delo občinskih komisij za odpiranje in obravnavo vlog je samostojno in neodvisno, župan v delo in odločitve komisij ne posega, poroča spletni portal rtvslo.si.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2015 ob 13:33 gost gost

      Jevškova maščevalna politika obračunavanja z vsemi, ki niso "povezani" (beri njegovi), se nadaljuje. Feri, pred volitvami si javno podprl Štiheca, soboški pav jevšek pa ti zdaj kaže svojo ego. Svojo človeško majhnost in kulturno zaplankanost, ko obračunava preko teh minimalnih podpor občine kulturi. Če bi se pred volitvami slikal z njim pred Zvezdo (kot recimo Šiftar), bi zdaj bil najmanj svetovalec za kulturo na Komunali, pejnez na razpisi pa tudi ne bi bil nikakršen problem :) Povezani povezujejo povezane in nasmeh se vrača na lica (nekaterih) občanov. Duša mesta pa je bila že zdavnaj najdena in prodana najboljšemu podporniku (SMC)

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2015 ob 15:38 Pfg gost

      Povezovanje in lepe predvolilne besede ...

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2015 ob 15:51 323232 gost

      Vsen bi zavrnole takšo vlogo. Zaj ker je pa Lainšček cuj, pa naj skoz prste poglednejo??? Do naslednje leto prav izpunili pa prišli nazaj, či do ščeli.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2015 ob 16:25 gost ktg gost

      Prvi gost je gvušno Štihcov klumaš, njemi je že kaj dobroga napravo, ovači ne bi pijso takše bedarije. Sicer pa vse vloge se obravnavajo enako in ,če so nej znali kak se spunijo pa pošlejo, bi naj pijtali, kak vsi ostali, kda trbej spunjavati kakše vloge. Samo zatou, ka so kako poznani pa se jin nemre gledati skoz prste pa zaj špilati nekše užaljenosti. Žalostno, ka so nej znali, kak se prijaviti pa kandidirati, tou si ne bi mislili od pametnih, za kakše se majo.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2015 ob 19:45 gost ktg2 gost

      @gost ktg... a se je v čem zmotil?;) saj pa je vse kar je napisal samo resnico poudaril.... boli ego? boli ko se sliši javno mnenje?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2015 ob 22:09 2xF gost

      Prvi komentar je nivo bivšoga .... se zna koga. Dobro ka se ga je Sobota rejšila. Hja, tej dečki pa so se redno zaf.... Tou je tak, če si pisatelj, pa ne vejš prešteti razpisa, ge je jasno pisalo, ka "mora biti vsaka prijava v svoji ovojnici". Ajaaaa, mogouče pa nejso razmili, ka je tou "ovojnica". Dajte, občinari, vejpa pišite po Prekmursko. V ton jeziki je Lainšček car - tou rejsan mislin, saka njemi čast.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.06.2015 ob 22:31 Premislek gost

      Prvi "gost"! Pazi, Feri te lahko toži za klevetanje, da je podprl Štiheca! Feri je inteligenten možakar in to ni mogoče Ta uzbuna okrog tega razpisa je pa odlična prilika za kaj drugega - mogoče je zadaj za tem nagrada Desetnica. Že večrat se mi je postavilo vprašanje, zakaj Društvo slovenskih pisateljev podeljuje svojo nagrado za najboljše mladinsko delo in je tako nagrada Večernica, ki se podeljuje v Murski Soboti, zadnjih nekaj let v veliki senci nagrade Desetnica. Pa nagrajenci so tudi različni - a ne gre za en, slovenski prostor, če podeljujejo nagrado za najboljše mladinsko delo, ki je nastalo v prejšnjem letu v Sloveniji? Aha, mogoče pa gre tudi tu za levo in desno stran ...... naše države.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.06.2015 ob 12:09 Kuverta gost

      Ko so se prijavljali na razpis so Feri in njegovi sodelavci naredili napako. Vsak prijavitelj, ki se tako zmoti, je bil in bo zavrnjen. Zdaj pa tisto pomembno. S temi procedurami in birokratsko držo smo se ustrelili v koleno. Nič več ne šteje, kaj je dobro, kaj je ugledno in dobro izvedeno. Štejejo še samo pike vejice in pravilno zapakirane kuverte. Sredstva se delijo na pamet in na koncu dobimo eno tako provincialno mešanico privatnih interesov amaterizma, diletantizma in lokalne zaplankanosti.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.06.2015 ob 22:15 gost gost

      @Premislek, Feri je podprl Štiheca. Idi poglednot podpornike na Štihecovo web stran. Neje to nikšo klevetanje. Mojstri klevetanja na Pomurec.com so znani :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.06.2015 ob 23:15 gost

      JEVŠEK , IN NJEMU PODOBNI ,--ČE BI BILI POŠTENI BI V SLUŽBI DELALI . VELIKI POLICAJI --zgarani izgoreli--delavec na gradbišču pa mora do 63 leta delat..VSE TAKE KOT JE JEVŠEK in ostale je lahko samo sram--kako si upajo pred narod prit katerega kradejo --zdravi in močni pa zgarane karadejo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.06.2015 ob 21:33 lb gost

      Feri, cenim te ker si pokončen in časten mož.lb

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.