https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Rode umaknil tudi kazensko tožbo proti novinarju Karbi

03.06.2015 ob 14:00  

Po odškodninski tožbi je kardinal Rode umaknil tudi kazensko tožbo, ki jo je vložil proti Delovemu novinarju Dejanu Karbi.


Novinar Dejan Karba je včeraj prejel sklep  s katerim je sodišče proti njemu ustavilo kazenski postopek po zasebni kazenski tožbi, ki jo je proti njemu vložil Rode.

Rode je tožil Karbo zaradi domnevnega opravljanja, ker je Karba avgusta 2012 v več člankih zapisal, da je bil Rode leta 1969 intimen s Tanjo Bredo, ta pa je četo pozneje v Nemčiji rodila sina Petra Stelzerja. Rode je še isti dan zanikal, da je prelomil celibat. Pozneje so na univerzitetnem inštitutu v Münchnu opravili analizo očetovstva s testom DNK, ki je pokazala, da med Stelzerjem in Rodetom ni sorodstvene povezave. Rode je nato dva tedna po objavi analize preko odvetniške pisarne Zidar Klemenčič vložil še zasebno kazensko tožbo proti Karbi, vendar si je očitno zdaj premislil in tožbo proti Karbi umaknil.

Ljubljansko okrožno sodišče je konec maja proti Karbi kazenski postopek ustavilo, Rodetu pa naložilo povračilo vseh stroškov, ki jih je imel Karba s tem postopkom, poroča Delo.

Foto: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2015 ob 16:05 kodila gost

      Pa se je izkazalo. Bravo Karba, nič bat.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2015 ob 16:26 gob gost

        Cerkveni dostojanstveniki po vzoru Kristusa sploh ne bi smeli biti tožniki. To sploh niso Kristosovi naslednki, še manj kardinali... To so nasledniki Juda Iškarjota in Poncija Pilata!!!

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2015 ob 22:15 gob-gost gost

        gost - gob ne žali poncij Pilata , ta je bil pravi sidnik , sodil je v imenu ljudstava in ljudstvo spoštoval , je zgodovinska osebnost , ki se je po toliko letih minimalno enktat tedensko spomnimo v molitvi , veseli bi morali biti če bi danes v "naši domovini" imeli take sodnike !

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2015 ob 17:14 papa gost

      Podobnost med Rodetom in sinom je očitna. Kar se pa tiče DNK analize; zakaj pa je ni opravil v Sloveniji, ampak v Nemčiji, ker jih je gotovo podkupil !

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2015 ob 19:51 Prlek gost

      Karba je eden izmed redkih pravih raziskovalnih novinarjev. Ljutomerski čamugi ga ni uspelo kupiti.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2015 ob 20:55 antipisun gost

      Karba, novinar? Dajte no.

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2015 ob 21:51 batina gost

      Evo Rode popušijo. Sedaj je na vrsti ZVON 1 in ZVON 2 da vrnejo denar. Največjo bančno luknjo so naredili farji. Če bi se ravnali 1 % po Svetem pismu in Kristusu bi bilo super.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.