https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Izpostavljanje soncu prinaša tudi veliko dobrih plati

4.6.2015  

Izpostavljanje soncu ne prinaša le slabe strani. Sončna svetloba nam prinese tudi kup dobrih stvari, saj okrepi naš imunski sistem, izboljša razpoloženje, dvigne libido, poveča energijo in voljo do življenja.


Navedimo nekaj pozitivnih plati izpostavljanja soncu.

Očisti kožo

Akne, ekcemi, izpuščaji in druge kožne nepravilnosti se odlično zdravijo na soncu. Sonce pa kožo ne le pozdravi, ampak ji da tudi bolj zdravo barvo.

Vitamin D

Že deset do petnajstminutno izpostavljanje soncu dva do trikrat na teden zadovolji človeške potrebe po vitaminu. Vitamin D je nujno potreben za normalno rast in mineralizacijo kosti in zob.

Poveča cirkulacijo

Izpostavljenost soncu poveča število tako rdečih kot belih krvničk, zato tudi naša kri veliko bolje cirkulira.

Foto: dykn.com

Bori se z depresijo

Sončna svetloba spodbudi naše možgane, da začnejo pridelovati serotonin in endrofin, ki vplivata na boljše razpoloženje, zato vsi strokovnjaki trdijo, da sonce pomaga pri boju z depresijo.

Napada nespečnost

Naši možgani imajo notranjo uro, ki se pravilno nastavi, ko smo na soncu, prav tako pa se takrat sproži melatonin, oboje skupaj pa je odlična kombinacija za boljši spanec.

Uravnoteži hormone

Sonce pomaga uravnotežiti produkcijo hormonov, lahko tudi omili simptome PMS-a in menopavze. Sončna svetloba dokazno prav tako spodbudi tudi našo kreativnost.

Ne izpostavljajte se soncu med 11. In 15. uro

Seveda moramo še vseeno spoštovati njegovo moč. Zelo pomembno je, da ne pretiravate s sončenjem in da se soncu poleti ne izpostavljate med 11. in 15. uro. Sonce vas ne sme opeči, saj to poškoduje vašo kožo, kar vam zagotovo ne bo prineslo koristi, ampak le škodo.

Vir: lisa.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2015 ob 11:51 HVALABOGU gost

      KONČNO en pozitiven članek glede sonca. Čestitam tistemu, ki je objavil ta članek, da je napisal vsaj nekaj dobrih učinkov sonca na telo. Vedno pišete samo neumnosti kako sonce povzroča raka itd.. Namesto tega poglejte kaj vam piše na sončnih kremah, iz česa so sestavljenje, pa potem govorite proti soncu.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2015 ob 22:35 gob gost

      Sonček, sonček zlati, vsem dostopen, nikomur kraten, hvala Bogu, da te imamo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.