https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vojaški spopad v Rakičanu

Rakičan, 05.06.2015 ob 7:10  

Včeraj je na letališču Rakičan v okviru usposabljanja usmerjevalcev združenih ognjev na mednarodni vojaški vaji "Adriatic Strike 2015" potekala simulacijska vaja s prikazom spopada sil Nata in nasprotnikov.


 

Na vaji, ki jo Slovenska vojska izvaja že četrto leto zapored v sodelovanju z zavezniškimi državami in s podporo vojaškega letalstva, sodeluje okoli 450 udeležencev, od tega 200 pripadnikov oboroženih sil Avstrije, Belgije, Češke, Črne gore, Francije, Hrvaške, Italije, Litve, Latvije, Madžarske, Nizozemske, Romunije, Slovaške, Združenih držav Amerike in Turčije kot opazovalke.

Pet lokacij, v Rakičanu simulacija letalske podpore

Sicer pa usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja poteka na petih različnih lokacijah po Sloveniji, in sicer na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, kjer zračna plovila, topovi in tanki zagotavljajo ognjeno podporo, in na širšem območju Raduhe, Občine Sevnica, Primožev pri Kočevski Reki in na letališču Rakičan pri Murski Soboti, kjer zračna plovila letalsko podporo samo simulirajo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2015 ob 11:48 Kahl Ehjavec gost

      Mirno vojak!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2015 ob 13:11 poročnik gost

      na sliki 33, sta dve (vojakinji ) za podlogo! ali za tarčo strelca !!!! je i ju !!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2015 ob 22:46 nula gost

      Hvala ti mati Država, vojsko si nam dala mogočno, iger veliko, kruha pa toliko, da ga še v koš mečemo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.06.2015 ob 11:42 gost

      Desetar ti si pa za vse usposobljen. Biti v uniformi vojaški svoje države je nekaj najlepšega v svojem življenju.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.