https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Državno tekmovanje Prvaki znanja v Lendavi

Lendava, 05.06.2015 ob 13:30  

V sredo, 3. junija, se je na Dvojezični osnovni šoli Lendava 1 odvilo tretje državno tekmovanje v znanju osnovnošolskih ekip, Prvaki znanja.


Tekmovanje, ki je plod dela štirih učiteljev iz Pomurja in ima sedež na Osnovni šoli Bogojina, so prvič organizirali pred dvema letoma. Vse odtlej se udeležba povečuje. Tako se je letos na območnih tekmovanjih pomerilo 99 ekip, na državnem tekmovanju pa 41 najboljših iz cele Slovenije.

Na tekmovanju Prvaki znanja tekmujejo 4 učenci šole v ekipi. Ti učenci rešujejo naloge skupaj kar je eden od razlogov, da priljubljenost tekmovanja ves čas narašča. Vprašanja pokrivajo številna področja in spodbujajo branje iz splošno razgledanost ter sodelovanje in zaupanje med člani ekip.

V Lendavi so tako odgovarjali na vprašanja iz biologije, fizike, likovne, glasbene umetnosti, geografije, zgodovine, športa in drugih področij.

Najboljših sedem ekip se je pomerilo še v finalu v kvizu, ko so bred občinstvom odgovarjali na 12 vprašanj. Največ znanja in spretnosti so pokazali člani ekipe Hm, niman pojma, ki so zastopali Osnovno šolo Križevci pri Ljutomeru. Postali so državni prvaki in s tem prejeli prehodni pokal.

Rezultati najboljših v finalu:

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.