https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Murskosoboški rokoborci odhajajo danes na evropske igre v Baku

8.6.2015  

V soboto je Rokoborsko društvo Sobota predstavilo ekipo društva, ki bo zastopala Slovenijo na evropskih igrah v Bakuju. Ekipa odhaja v Baku danes in se vrača 21. junija. Slovenijo bosta zastopala Jure Kuhar, pri katerem računajo celo na medaljo in mladi rokoborec Daniel Kočar, spremljal ju bo Dejan Šernek, kot mednarodni sodnik pa se bo iger, ki se lahko primerjajo z nivojem olimpijskih iger, udeležil tudi Stanislav Šernek.

 

Rokoborsko društvo Sobota je v soboto predstavilo ekipo, ki bo zastopala Slovenijo na evropskih igrah. Evropske igre se po besedah Šerneka letos izvajajo prvič, so pa na nivoju olimpijskih iger. Letos je zaupanje pridobil Baku iz Azerbajdžana. Šernek se je aprila udeležil testnega dogodka in pravi, da je mesto odlično pripravljeno na izvedbo iger.  

Slovenijo bo na igrah zastopal član murskosoboškega rokoborskega društva, Jure Kuhar, ki je že prava legenda rokoborskega športa in želi doseči normo za prihodnje olimpijske igre, nastopal pa bo v kategoriji do 75 kg. Iger se bo udeležil tudi mladi rokoborec Daniel Kočar, ki prehaja v člansko reprezentanco, tekmuje pa v kategoriji do 59 kg. Spremljal ju bo Dejan Šernek, kot sodnik mednarodne rokoborske zveze pa tudi Stanislav Šernek.

Murskosoboški rokoborci odhajajo v Baku v ponedeljek popoldne, vračajo pa se 21. junija. Kuharju manjka po besedah Šerneka le kanček sreče, saj dosega izvrstne rezultate, zato upajo, da se bodo vrnili z medaljo.

Predstavitve se je udeležila tudi nova predsednica panožne zveze rokoborbe Suzana Majcen. Šerneku se je zahvalila za dosedanje delo, tekmovalcem pa zaželela čim boljše rezultate.

Poleg rokoborcev bodo na prvih evropskih igrah, ki bodo v Bakuju potekale med 12. in 28. junijem, tekmovali tudi drugi Pomurci: Boštjan in Jasmina Maček s puško šibrenico, Adrian Gomboc v judu in Iztok Utroša v badmintonu. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2015 ob 14:30 MMA gost

      ka Breda pa Inga ne gresta?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2015 ob 20:14 enka gost

      Urite se dečki, ka te meli pravo moško roko, štera lejko vse zlo tega sveta pokonča!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2015 ob 20:51 sosed gost

      MMA ti si b...k pa navoščljivec.Čestitke sosed,ti boš prvi sobočanec ka de 2x na olimpijskih igrah in to je nej mala stvar.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.06.2015 ob 21:26 navijač gost

      ajde jure držimo ti pesti , ka ti uspe norma za Olimpiske......gost sosed čestitke tudi Dejane bil na Evropskon,Svetovnon,pa mogoče tudi on na Olimpijke igre - super pa še tak mladi je...talent

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2015 ob 8:43 sosed gost

      navijač,na Staneta san mislo ka de drugo leto že drugič na OI kak sodnik in to je nej mala stvar,redko štoj v Sloveniji( bilo v keron športu ) se lejko pohvali ka je bil na dveh olimpijadah kak sodnik.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.