https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rejniške družine iz celotne države zbrane na Razkrižju

10.06.2015 ob 13:00  

Na Razkrižju je minulo soboto potekalo 9. tradicionalno srečanje članov Rejniškega društva Slovenije. Prireditve so se udeležile rejniške družine iz vse Slovenije ter drugi, ki podpirajo to dejavnost.


 

Vseh devet let od kar se odvija srečanje na Razkrižju, je največ truda v organizacijo  srečanja vložila Tanja Ferlin s svojo družino. Tanja Ferlin iz Razkrižja je podpredsednica Rejniškega društva Slovenije, kot uspešna rejnica, je leta 2010 prejela priznanje Ministrstva za delo družino, socialne zadeve in enake možnosti.

V kulturnem delu programa so zbrane nagovorili predsednik Rejniškega društva Slovenije Darko Krajnc, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič ter strokovna sodelavka Varuhinje človekovih pravic, ki pokriva področje rejništva, ga. Liljana Jazbec. Prireditve se je udeležil tudi direktor CSD Ljutomer, Branko Petovar ter drugi strokovni delavci in prostovoljci, ki delujejo na tem področju.

Pri izvedbi prireditve so priskočili na pomoč iz Škofijske Karitas Murska Sobota, Turistično narodopisnega društva Razkrižje, PGD Razkrižje, mnogi drugi prostovoljci in številni sponzorji. Nastopila je skupina Tamburica od Murice, Bisernica, Enya iz rejniške družine Ferlin in drugi. Bilo je poskrbljeno, da so se otroci lahko zabavali na različne načine: obiskal jih je čarodej Marlizz, vozili so se s kočijo, se igrali na napihljivem igralu, igrali nogomet, si ogledali življenje izpred 5500 let v prazgodovinski naselbini Gradišče na Šafarskem, poskusili razkriške mlince in se osvežili pri bližnjem Ivanovem izviru.Mnogi pa so pokazali, da imajo tudi otroci iz rejništva različne talente in nastopili v delu Pokaži kaj znaš.

Vrhunec dneva je bil prihod mladega priljubljenega pevca Dejana Vunjaka, sina legendarnega a žal že pokojnega pevca Brendija, ki je tudi sam odraščal v rejništvu. Dejan Vunjak je dokazal, da uspešno nadaljuje očetovo bogato glasbeno zapuščino. 

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija