https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Murskosoboški svetniki sprejeli sestavo KVIAZ-a s Slavincem na čelu

Murska Sobota, 12.01.2011 ob 12:35  

Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) po odločitvi murskosoboških mestnih svetnikov sestavljajo po dva predstavnika Modre liste Antona Štihca, dva predstavnika LDS, dva predstavnika SDS, en predstavnik SD, en predstavnik DeSUS in en predstavnik SLS.

Na seji, ki ste jo lahko v obliki kratkih komentarjev v živo spremljali tudi na Pomurec.com, je bilo prisotnih 24 svetnikov, saj sta manjkala romski svetnik Darko Rudaš in Zaresov predstavnik Jožef Recek.

Kaj se je dogajalo?

Suzana Varga je nagovorila svetnike 

Najzanimivejša točka seje – sklep o upoštevanju volilnih rezultatov pri kadrovanjih iz pristojnosti mestnega sveta in sklep o sestavi KVIAZ-a se je začela z nagovorom Suzane Varga (Modra lista Antona Štihca), ki je svetnike pozvala k razumni odločitvi. »Skrajni čas je, da v mestnem svetu pride do konsenza ter da se začne z delom. Želimo končati agonijo glede komisije, zato smo pripravljeni glasovati o predlogu skupine SDS, LDS in SD.«

Opozicija se je strinjala ...

Sledili so pritrdilni odgovori vodij svetniških skupin LDS, SDS in SD. Marjan Gujt (LDS) je povedal, da ga veseli, da je vse vpletene srečala modrost ter naznanil, da bodo predlog Modre liste Antona Štihca podprli. Tudi Robert Celec (SDS) je izrazil zadovoljstvo nad predlogom, isto je za njim storil še Goran Miloševič (SD) in bilo je jasno, da bo sestava KVIAZ-a končno sprejeta.

Sinergija po glasovanju o KVIAZ-u (Suzana Varga iz Modre liste Antona Štihca v objemu Gorana Miloševiča iz SD)

Opozicija ima večino v KVIAZ-u

Glasovanje je to tudi potrdilo in mestni svetniki so s 24 glasovi za sklep sprejeli. 9-članski KVIAZ tako sestavljajo:

-          2 predstavnika Modre liste Antona Štihca (Tomaž Dundek, Angela Novak)

-          2 predstavnika LDS (Mitja Slavinec, Marjan Gujt)

-          2 predstavnika SDS (Robert Celec, Marko Martinuzzi)

-          1 predstavnica SLS (Jasmina Opec)

-          1 predstavnik SD (Goran Miloševič)

-          1 predstavnica DeSUS (Cvetka Škafar)

Ob tem so se mestni svetniki zavezali, da bodo sprejemali takšne odločitve o kadrovanju, ki bodo temeljile na strokovni primernosti kandidatov.

V nadaljevanju seje so svetniki za vršilca dolžnosti Mladinskega informativnega in kulturnega kluba (MIKK) Murska Sobota izglasovali zdajšnjega direktorja Dominika Šteinerja za obdobje imenovanja novega direktorja oz. največ za eno leto.

Besedni dvoboj Štihca in Celca

Pri tej točki sta se v kratek besedni dvoboj zapletla Robert Celec (SDS) in župan Anton Štihec. Celec je od župana zahteval opravičilo zaradi izjav, ki jih je le-ta dal za revijo Reporter. V izjavi za Reporter je Štihec povedal, da ima Celec direktorske apetite v Razvojnem centru Murska Sobota, kar je Celec danes na seji zanikal.

»Nisem kandidat za direktorja. Direktorica Mojca Breščak ima še dvoletni mandat in pri njenem delu jo podpiram. Zaradi izjav župana za revijo Reporter želim, da se opraviči, ne toliko zaradi mene, ampak zaradi vseh vpletenih v tej zgodbi.« Štihec se je za izjavo v Reporterju Celcu opravičil in dejal, da si je ni izmislil sam, ampak je do njega prišla od določenih oseb.

Predsednik KVIAZ-a postal Mitja Slavinec

Po kratkem premoru so svetniki glasovali še o predsedniku KVIAZ-a, za katerega sta se potegovala Tomaž Dundek (Modra lista Antona Štihca) in Mitja Slavinec (LDS). Po nekaj besednih prerekanjih je s bil 13 glasovi za in 11 proti za predsednika KVIAZ-a imenovan Mitja Slavinec.

Na današnji seji so svetniki med drugim za vršilko dolžnosti direktorice v podjetju Komunala d.o.o. Murska Sobota potrdili Edito Horvat, za direktorico RIS Dvorca Rakičan pa Jožico Sekolovnik.

UTRINKI S SEJE:

VEČ FOTOGRAFIJ v spodnji galeriji ...


Preberite tudi:

- Limonada KVIAZ se nadaljuje: Opozicija vztraja pri svojem, podpira pa "nov" Štihčev predlog

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. blue
      12.01.2011 ob 14:05 blue

      Viden ka vas konkurenca posnemala :)))) Ale vi ste jih prehitele :P

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Uporabnik
      12.01.2011 ob 14:43 Uporabnik

      Jim gre počasi že v navado :P Pomurec rules!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Darja82
      12.01.2011 ob 16:00 Darja82

      Na fala bogi, ka so si zgučali.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. anch
      12.01.2011 ob 17:24 anch

      Zakoj bi on zgubo? to je edina kompromisna rešitev v demokraciji. Če ma nešče nekši predlog se naj ga da na glasovanje in naj odločajo tisti, ki so izvoljeni;).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. PREKMUREC
      12.01.2011 ob 18:08 PREKMUREC

      ka so si zgučali? Fala bougi gotova limonada.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. sotrpin
      12.01.2011 ob 18:57 sotrpin

      Modri,je prvič padel a mislim da ne zadnjikrat,nekje sem slišal"kaj boš sejal ,to boš tudi žel.In to kot vidim res drži,ko bo modri to dojel bo že na smetišču zgodovine.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. sharck2
      13.01.2011 ob 12:36 sharck2

      Bojmo realni: Županu je uspelo nemogauče! Združil je kar se združiti ne da! Predlagam ga za predsednika države, kjer de združil komuniste in domobrance! Rajše pa be ga še vido pred 2. svetovno vojno ge be pomiro cejlo komunistično in fašistično Evropo :)))) Še Hitler pa Stalin be odla z roko v roke :)))) A problem bi bil, ka be "šeref štiho" na konce ostano san :))))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. PREKMUREC
      13.01.2011 ob 14:03 PREKMUREC

      sharck2 misliš ka mate v Soboti Chuck Norrisa?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.