https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

DUTB je delnice Savi vrnila, Sava ne sme razpolagati z delnicami Save Turizma

10.06.2015 ob 13:30  

Sava je včeraj ponovno postala lastnik 99,05-odstotnega deleža turistične družbe Sava Turizem, kar jim je pred dnevi zasegla Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB). DUTB opozarja, da Sava z vrnjenimi delnicami ne sme razpolagati ter, da je sodišče s tem še dodatno zaščitilo premoženje DUTB.

 

DUTB je Savi vse zasežene delnice družbe Sava Turizem v skladu z začasno odredbo ljubljanskega okrožnega sodišča vrnila v ponedeljek. Včeraj je po poročanju spletnega portala siol.net prejela še sklep, v katerem isto sodišče odreja, da mora KDD hkrati z realizacijo sklepa o začasnem prenosu delnic Save Turizem nazaj na Savo na ustreznih podračunih vpisati tudi zastavni pravici v korist DUTB. To pomeni, da vzpostavljeno stanje, kakršno je bilo pred unovčitvijo zapadlih terjatev do Save.

Sodišče je še odredilo, da se Savi prepoveduje odtujitev, obremenitev ali kakšnokoli drugo razpolaganje z delnicami Save Turizem. S tem je še dodatno zaščitilo premoženje DUTB. V DUTB, ki je Savine delnice zasegla 29. maja,  vztrajajo, da je bil zaseg delnic zakonit in pravilen.

Foto: arhiv pomurec.com  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.