https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

ŽNK Teleing Pomurje bo gostil kvalifikacijske turnirje za ligo prvakinj

11.6.2015  

ŽNK Teleing Pomurje Beltinci bo znova gostil enega od osmih kvalifikacijskih turnirjev za uvrstitev v UEFA žensko ligo prvakinj.

 

Kar 56. ženskih nogometnih klubov se bo letos potegovalo za pokal UEFA ženske lige prvakov. Od tega je 24. najvišje rangiranih klubov že uvrščenih v prvi krog UEFA ženske lige prvakov, ostalih 32. klubov pa se bo, med 11.8. in 16.8.2015, pomerilo na osmih kvalifikacijskih turnirjih. Enega od kvalifikacijskih turnirjev bo letos, po enoletni pavzi, znova gostil ŽNK Teleing Pomurje Beltinci. Srečanja bodo potekala na nogometnem stadionu v Beltincih in Lendavi.

Kljub domačemu igrišču, pa čaka beltinsko ekipo, ki bo v kvalifikacije štartala iz 62. mesta na uradni UEFA lestvici ženskih nogometnih klubov, kar je zadoščalo za uvrstitev v drugi kakovostni razred med kvalifikanti, vse prej kot lahka naloga. Letos se prvič v UEFA žensko ligo prvakinj uvrstijo le zmagovalke 8. kvalifikacijskih turnirjev. Zato bo za ponovitev lanskoletnega uspeha, ko so se beltinske igralke, kot drugouvrščena ekipa kvalifikacij v Črni Gori, uvrstile v Ligo prvakinj, potrebne kar nekaj sreče tudi pri žrebu. Ta bo potekal na sedežu Uefe 25.6.2015 ob 13.30 uri. Možne kandidate, s katerimi se lahko pomerijo beltinske igralke, so razvidne v spodnji tabeli.

»Zavedamo se, da lahkih tekmic ni. Če pa bi lahko izbiral, bi iz prvega bobna izbral litovsko Gintra Universitetas, romunsko Olimpia Cluj ali grške prvakinje FC PAOK. Radi bi se izognili prvakinjam Turčije Konak Belediyespor in srbskemu prvaku ŽFK Spartaku. V tretjem bobnu je neugodni Ferencvaros TC, v 4. bobnu pa so ekipe, ki jih moraš preprosto premagati«, komentira Štefan Kozic. Kozic še dodaja, da bodo zopet sestavili konkurenčno ekipo, ki jo bo še naprej vodil Bojan Jančar. Klub pa že napoveduje tudi presenečenja v igralskem kadru. 

Foto: ŽNK Teleing Pomurje Beltinci

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.