https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Kolesarji Team Turbo Tropovci izvrstni na Maratonu Franja

15.6.2015  

Minuli konec tedna se je v Ljubljana odvijal najbolj množičen kolesarski dogodek v Sloveniji, Maraton Franja BTC City. Odlične uspehe so zabeležeili tudi člani Team Turbo Tropovci.


Program že 34. izvedbe Franje se je začel s petkovo vožnjo na čas, ki je štela za državno prvenstvo. V soboto je bil na sporedu družinsko-šolski maraton (25 km) in preizkušnja za najmlajše, dolga 1.500 m, v nedeljo pa sta slediti klasični kolesarski dirki, torej veliki maraton, dolg 156 km, in mali maraton v dolžini 97 km. Med številnimi profesionalnimi, amaterskimi, veteranskimi in rekreativnimi kolesarji so na več preizkušnjah nastopili tudi pomurski kolesarji in kolesarke, med katerimi so bili odlični člani Športnega društva TEAM TURBO Tropovci.

Najuspešnejši so bili prav na najdaljši, nedeljski preizkušnji, klasični Franji, ki je štela tudi kot klasifikacijska dirka za SP amaterskih kolesarjev, ki bo septembra na Danskem. Kolesarji so tradicionalno progo prevozili v več skupinah z ločenimi starti. Najhitrejši v skupini najmlajših kolesarjev (19-34 let) je bil Primož Obal iz Šalovec, član Športnega društva TEAM TURBO Tropovci, ki je progo prevozil v odličnem času 3:26:03.6. Primož je bil med vsemi najhitrejši tudi v vzponu na Kladje. Na 3. mesto v skupini 40-44 let se je uvrstil Dušan Hajdinjak (TEAM TURBO Tropovci), ki je dosegel čas 3:31:04.3.

Rezultati ostalih članov TEAM TURBO Tropovci:

- kategorija 19-34 let: Dejan Horvat, 81. mesto (čas 3:36:47.4),

- kategorija 35-39 let: Goran Salavec, 16. mesto (čas 3:34:49.0),

- kategorija 55-59 let: Zoran Antolin, 6. mesto (čas 3:47:27.6), Miran Petovar, 41. mesto (čas 4:21:08.6).

Na SP amaterskih kolesarjev v cestni vožnji so se uvstili Primož, Dušan, Dejan, Goran in Zoran.

 

V sobotni vožnji na čas (kronometer), državnem prvenstvu in kvalifikacijah za uvrstitev na SP amaterskih kolesarjev so kolesarji prevozili 21 km dolgo traso od Ljubljane do Domžal in nazaj. Člani Športnega društva TEAM TURBO Tropovci so dosegli naslednje rezultate: 

- Master B: Goran Salavec, 8. mesto (čas 31:27,7),

- Master C: Dušan Hajdinjak, 4. mesto (čas 27:27,4), Dominik Ketiš, 11. mesto (čas 31:36,4), Robert Šooš, 13. mesto (čas 41:29,2),

- Master F: Zoran Antolin, 9. mesto (čas 32:06,7).

Na SP amaterskih kolesarjev v kronometru se je uvrstil le Dušan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.