https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Velik interes za študij strojništva na daljavo na Fakulteti za industrijski inženiring že v prvem prijavnem roku

15.06.2015 ob 11:15  

Informativni dan bo v Dvorcu Rakičan v petek, 19. junija ob 17.00 uri.

 

Interes za študij na FINI je že v prvem prijavnem roku (16.2.-30.6.2015), primerjalno z enakim obdobjem v preteklem študijskem letu zelo velik. Fakulteta je prejela preko 40 informativnih prijav, številni kandidati so že oddali prijavo za vpis.

Razlogov za povečan interes je več:

Zelo visoka stopnja zaposljivosti diplomiranih inženirjev strojništva. Tudi v času gospodarske krize delodajalci nenehno izražajo potrebe po strokovnih kadrih, katerih znanja obsegajo tehnična in tehnološka znanja, uporabna na več področjih. Na spletni strani fakulteta vsakodnevno objavi več prostih delovnih mest za diplomirane inženirje strojništva. Diplomirani inženir strojništva je poklic prihodnosti.

Diplomanti pridobijo strokovni naslov diplomirani inženir strojništva.

- Neposredno v 2. letnik se lahko vpišejo diplomanti kateregakoli študijskega programa višje strokovne šole.

Povečuje se interes kandidatov, ki so diplomirali na suficitarnih družboslovnih študijskih programih, vendar zaposlitve dolgoročno doma in v tujini ne morejo dobiti.  V skladu z Merili za prehode se lahko vpišejo neposredno v 3. letnik.

Študenti, ki so se v visoko šolstvo vpisali pred uvedbo novih študijskih programov, se lahko izobražujejo in končajo študij pod pogoji, ki so veljali ob njihovem vpisu, vendar najdlje do izteka študijskega leta 2015/2016.

- FINI je edina fakulteta v Sloveniji, ki izvaja študij strojništva na daljavo v kombinirani obliki (e-učilnica, multimedijska gradiva, posneta predavanja, izpiti na daljavo).

Stroški študija na FINI so bistveno nižji kot stroški študija strojništva na drugih primerljivih študijskih programih in se lahko poravnajo na 12 obrokov brez obresti.

- FINI zagotavlja okolje in pogoje, potrebne za implementacijo učenja in poučevanja, ki je osredotočeno na študente in ki vključuje študente kot aktivne udeležence.

- FINI je majhna fakulteta, ki se intenzivno prilagaja potrebam študentov z organizacijo terminov predavanj, z dosegljivostjo referata, z dosegljivostjo in razpoložljivostjo visokošolskih učiteljev.

Informativno prijavo izpolnite TUKAJ - KLIK

 

Za več informacij se lahko obrnete na:

T: 07/39 32 206, F: 07/393 21 84, E: fini-unm@guest.arnes.si, W: www.fini-unm.si

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.