https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Včerajšnja seja MO Murska Sobota v znamenju Komunale in Vodovoda

Murska Sobota, 19.06.2015 ob 12:00  

Včeraj je potekala 6. redna seja mestnega sveta MO Murska Sobota z 11. točkami dnevnega reda. Seja je potekala brez večjih razprav, najbolj »vroči« pa sta bili točki povezani s soglasjem letnih poročil javnih podjetij Komunali in Vodovodu.

 

Sprva o vrtičkarstvu in varnostni oceni policijskega okoliša

Najprej so se svetniki v drugi obravnavi spoznali z odlokom o vrtičkarstvu,  ki ureja pogoje za urejanje in upravljanje vrtičkov in ga brez razprav sprejeli.

V nadaljevanju je Damir Ivančić, direktor Policijske uprave Murska Sobota, predstavil varnostno oceno policijskega okoliša policijske postaje Murska Sobota za minulo leto. V njej je med drugim zapisano, da je bilo v letu 2014  obravnavanih 945 kaznivih dejanj, 73 velikih tatvin storjenih z vlomom, 72 kaznivih dejanj zoper zakonsko zvezo, družino in otroke (večinoma gre za neplačevanje preživnin in nasilja v družini), 31 poslovnih goljufij, 14 ponarejanj denarja, 6 dejanj zoper spolno nedotanjenost in drugo. Na vprašanje svetnika ali živimo v varnem mestu, je pritrdil, da živimo v varnem mestu, na vprašanje, ki se je nanašalo na urejenost cestnoprometne infrastrukture, pa je odgovoril, da je le-ta slaba.

Svetniki so sprejeli letni poročili Komunale in Vodovoda

Sledilo je letno poročilo javnega podjetja Vodovod  Murska Sobota, ki ga je predstavil Tadej Ružič, direktor javnega podjetja. Družba je poslovanje za leto 2014 zaključila z negativnim poslovnim izidom v višini nekaj čez 260 tisoč evrov (202 tisoč v poslovanju z Mursko Soboto, 57 tisoč s Puconci, 9 tisoč z Moravskimi Toplicami, s Cankovo pa s pozitivnim rezultatom v višini ca. 7 tisoč evrov) in izkazovala negativni kapital v višini ca. 117 tisoč evrov. To pomeni, da je družba prezadolžena in kapitalsko neustrezna ter insolventna. Razlog je v prenizki ceni  storitev oskrbe s pitno vodo. V razpravo se je večkrat vključil svetnik Anton Štihec, ki pravi, da izgubo sedaj plačujejo občani in da se je treba vprašati, zakaj je nastala. Enako so se odzvali v SDS, kjer dviga cen in poročila ne podpirajo. Vmes se je oglasil župan, dr. Aleksander Jevšek, ki je povedal, da bo meseca julija končana revizija računskega sodišča in bomo takrat dobili več odgovorov. Svetniki so po glasovanju letno poročilo potrdili in sprejeli.

Sledilo je še letno poročilo Komunale, ki ga je na kratko predstavil prav tako Tadej Ružič, direktor podjetja. Družba je v letu 2014 poslovala z negativnim poslovim rezultatom v višini ca. 31 tisoč evrov. Tudi to so po razpravi, v katero se je zopet največ vključeval svetnik Anton Štihec, in glasovanju, poročilo sprejeli in potrdili.  Na očitke svetnika Štihca se je oglasila svetnica, ki med drugim pravi, da »piha na dušo občanom« ter pravi, da če bi ukrepal  že prej, v času svojega županovanja, do tega sploh ne bi prišlo.

Pa še o kadrovskih zadevah 

V nadaljevanju so se svetniki seznanili še z letošnjimi prejemniki priznanj Mestne občine Murska Sobota in obravnavali  kadrovske zadeve. Nadomestna članica komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je postala Lea Friškič.  V svet javnega zavoda Galerija Murska sobota so kot predstavniki ustanovitelja bili imenovani Milan Bogataj, Stanislav Jančar in Dezider Šooš. Za manjkajočega člana Nadzornega odbora MO Murska Sobota pa niso potrdili predlaganega Bojana Petrijana.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2015 ob 12:45 gost

      Butec z očalami se je dal v uniformo, tej ma rejden kompleks manjvrednoste.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.06.2015 ob 14:37 soc gost

        se strinjam s Solenko, če te pozovejo po uradni dolžnosti pa naj si bo to policaj, gasilec ali vojak se moraš po protokolu odzvati v uniformi.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2015 ob 13:05 Grb gost

      Tipična manipulacija Pomurca.com. Pravijo, da je svetnica štihecu očitala, da ljudem piha na dušo, sam pa v času svojega županovanja ni storil ničesar...ne povejo pa, da jo je štihec v svoji repliki na njen komentar podučil o pristojnostih župana v podjetju komunale ter ji razložil da tudi aktualni župan ne bo moral storiti ničesar.... Saj pa smo gledale sejo. Neka medicinska sestra de solila pamet človeku, ki je delal 25 let na občini, od tega 10 na vodilnem položaju...komedija

      29 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.06.2015 ob 13:54 gost

      solenko=bolenko

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.06.2015 ob 13:59 gost

      Zdaj so imeli mestni svetnike toga policaja pred sebof in bi ga mogle postavite pred dejstva, kakšen interes ima za ene lidij ka jih ščite oziroma namaka nedolžne lidij . Če rejsan o njem tej lidje dosta znajo in njim more vračate usluge.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.06.2015 ob 14:00 gost

      JEVŠEK IN OBLJUBE KI NIKOLI NE BODO IZPOLNJENE. Naslov najnovejšega romana Jasmine Opec.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.06.2015 ob 20:08 medo gost

      V G,Radgonji so pa se nej strinjali z podražitvijo vode in kanalščine v Soboti pa brezi problema .In to je zahvala občanom keri so volili takše šalabaktere kak so v Soboti ka delajo ka ščejo .Pred volijtvami so pa po kolenaj odili češ ka mo se za vse zavzemali .Niti volim niti mo volo nikoli .

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.06.2015 ob 23:04 poper gost

      točno tak ,samo da glasove rabijo te se pojavijo ,ovak pa palik 4 leta jih nega v bližini,

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.06.2015 ob 6:33 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      DRAGI MOJI SOBOČANCI. Kak san napovedal ob prevzemu direktorskega položaja s strani kriznega mendžerja Ružiča, točno to se je tudi uresničilo. Krizni menedžer mora z istimi ali manjšimi prihodki ustvariti dobiček ob iztem številu zaposlenih. In kaj delajo novodobni menedžerji v lasti politike. No ta pa dela čista kontra. Enkrat sam vam to že razlagau. Komuna je servis za ljudi. Tu pa je čista kontra. Ljudje v občini so servis za napajanje finančnih sredstev od ljudi. Čistak narobe svet. Komunala diktira ceno in občina to podpira, nej pa da bi direktorja prizemljila in mu naložila ka more napraviti eli pa letiš z usnjenega stola. Či še što tau razmi. Po mojem nišče razen Sobočanci, ki za nagrado za povišico na položnici še bole podpirajo svojega župana, ki na svojem področju ni naredil nič kot v zadnjem času povečal cenona položnicah občanom.Sicer pa san vam tudi napovedal, ka te stroške prvoligaškega nogometa mogli pokriti pač sami. In to se zdaj uresničuje skozi povišanje cen, na račun Komunale in Vodovoda se mora stečti še več denarja kot do zdaj. Logično. Menedžerji na Komunali ne morejo pokriti dolga drugače, ker ga ne vejo. Še enkrat vam pravim dragi moji Sobočanci. Ka ste si zvolili, tau zdaj mejte, plačajte zakusko.... Vsaka dobra stvar nekaj stane. Druga rešitev pa je, da takoj menjate župana. No pa to je še nej vse. Poračun še enkrat letos sledi. Bo še ena povišica letos, plačajo občani sami.

      22 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.06.2015 ob 7:32 gost

      Mogauče se mauten ali nikak mi nejde vkuper, zakoj mo zaradi komunalnoga kredita meli dragša čeke. Jevšek, Ružič, Štivan so pajdaše? Nogometna šaula Mure je zejla kredit, pa nikak nemren razmite, kak njih zdaj ne terjajo nazaj, .. Ovi se slikajo vkuper, pa se delajo magarce, ka neven, ka je krijvo. Še toga z Policije so meli pri sebi, pa bi ga naj svetnike pijtali po njegvon zdravje, če je tau mogauče samo v Soboti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.06.2015 ob 9:27 gost

      Drakši čeki do zatau, ka de Komumala pa Vodovod župani, on pa občinskome svejti predlagal dvig cene, keri de tau sprejel. Podjetje mora poslovati pozitivno, sicer dvignejo cene svojih storitev, ker ne vejo drugače zmanjšati stroškov poslovanja, eli pa odpuščanje delavcev.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.